ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα λειτουργήσουμε συλλογικά με τους εταίρους μας για την κρίση στην Ουκρανία

Share:

Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«Συνεδριάζουμε σήμερα υπό το βάρος της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Ρωσίας με την αναγνώριση των αποσχιστικών εδαφών της Ουκρανίας. Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Για αυτό και θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον.

Γι’ αυτό και η σημερινή μας συνεδρίαση, προετοιμάζοντας το ευρωπαϊκό συμβούλιο που τέλος του Μαρτίου, ουσιαστικά θα αναλωθεί σε αυτό το θέμα παράλληλα με την επεξεργασία όλης της υπόλοιπης ατζέντας που θα καταστήσει το κοινό μας σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα πιο ισχυρή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ν. Μηταράκης με Αυστριακό καγκελάριο: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

Next Article

ΜέΡΑ 25 για Ουκρανική κρίση: Προδιαγεγραμμένη η θέση της Ελλάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Προσχηματική χαρακτηρίζει την έκτακτη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το ΜέΡΑ…