ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η Matrix ανακοίνωσε την εξαγορά της από την Howden

Share:

H MATRIX Insurance and Reinsurance Brokers ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά την ένταξη στης στην οικογένεια Howden.

Ο Όμιλος Howden Broking Group (Howden), η ηγετική διεθνής μεσιτική δύναμη στους ειδικούς κινδύνους και ο Όμιλος MATRIX Insurance and Reinsurance Brokers (MATRIX), ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση της συνένωσής τους, που ως αποτέλεσμα έχει και την δημιουργία της Howden Matrix, της κορυφαίας μεσιτικής στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η ανεξάρτητη μεσιτική MATRIX ιδρύθηκε το 2003, έλαβε τη διαπίστευση Broker at Lloyd’s το 2012 και σύντομα κυριάρχησε στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, παρέχοντας υψηλού επιπέδου αντασφαλιστικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες διαμεσολάβησης. Σήμερα η MATRIX κατέχει την ηγετική θέση, από πλευράς μεριδίου αγοράς, στην ελληνική και κυπριακή αντασφαλιστική αγορά, σημαντική διείσδυση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση μεγάλων και πολύ μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων, καθώς και εταιρική παρουσία στην Τουρκία και στην Νότιο Αφρική.

Η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συνένωσης μεταξύ των Ομίλων Ηowden και ΜΑΤRIX αποτελεί το επισφράγισμα της μεταξύ τους στρατηγικής συμμαχίας κατά το 2019, που είχε ως αποτέλεσμα την εξαγορά της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μεσίτες Α.Ε., θυγατρικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, του μεγαλύτερου ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

O κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, θα συνεχίσει την μακρόχρονη και επιτυχή του θητεία ως CEO, ενώ η MATRIX θα ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια Μεσογείου της Howden (Mediterranean Region) με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Danny Sever, ενώ η μετονομασία σε Howden – Matrix  θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

O κ. José Manuel González, CEO του Howden Broking Group, σχολίασε: «Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, τόσο για τους δυο οργανισμούς, αλλά κυρίως για τους πελάτες μας. Η συνένωση με την MATRIX, την ηγετική ανεξάρτητη μεσιτική στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μας και με την υπόσχεση που έχουμε δώσει σε όσους μας εμπιστεύονται: να παρέχουμε κορυφαίας εξειδίκευσης υπηρεσίες, σε όποιο σημείο του πλανήτη τις χρειάζονται.»

Ο κ. Danny Sever, CEO, Howden Mediterranean Region, καλωσορίζοντας την MATRIX υπογράμμισε: «Η συγκεκριμενη συμφωνία αποτελεί την αποκορύφωση μιας μακροχρόνιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, μια στρατηγική κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη των εργασιών σε αυτή τη σημαντική περιοχή.»

Ο κ. Gerry Tighe, διευθυντικό και ιδρυτικό στέλεχος της ΜΑΤRIX, τόνισε: «Η ένταξή μας στην οικογένεια της Howden αποτελεί μια δυναμική εξέλιξη για τους πελάτες μας, σε επίπεδο διεθνούς εξειδίκευσης και οικονομικής ισχύος, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να τους εξυπηρετήσουμε, με τα ίδια ποιοτικά standards, σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Συγχρόνως, η φιλοσοφία της Howden ταυτίζεται με τη δική μας: θεωρούμε τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας, ως μέλη της οικογένειάς μας». 

Ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO της MATRIX, προσέθεσε: «Η ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής συμφωνίας, και μάλιστα εν μέσω μιας δύσκολης για τα διεθνή δεδομένα συγκυρίας, αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινές προτεραιότητες, την αφοσίωση και κυρίως τις αξίες που χαρακτηρίζουν τόσο την ΜΑΤRIX, όσο και την Howden. Είμαι πραγματικά ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από αυτή την συνένωση, που μπόρεσε να υλοποιηθεί απερίσπαστα και λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα».

The post Η Matrix ανακοίνωσε την εξαγορά της από την Howden appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πως γίνεται η δωρεάν επιδότηση τόκων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Next Article

Ο Σεντένο δεν αποκλείει τη χρήση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η έκδοση κοινού χρέους είναι μια πιθανή απάντηση της ευρωζώνης…