ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Meditrina Group: H 15η εισηγμένη στη Ν.Ε.Α. ΤΟΥ Χ.Α.Κ. με σύμβουλο την Capital Markets Experts

Share:

Ακόμη μια εταιρία, η μητρική του φαρμακευτικού Ομίλου Meditrina, έλαβε το πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της στη Ν.Ε.Α. Αγορά (www.neaxak.com), από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.), με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts A.E. (www.camex.gr).

Πρόκειται για την εταιρεία Meditrina Cyprus Plc., η οποία θα εισάγει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου 45.000.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα λεπτών του ευρώ, αποτελώντας την 46η εταιρεία η οποία θα διαπραγματεύεται πλέον στο Π.Μ.Δ. του Κυπριακού Χρηματιστηρίου.

Βασικοί μέτοχοι είναι οι διδάκτορες Φαρμακευτικής κ.κ. Αλέξανδρος Αλεξίδης και Δημήτριος Σπυριούνης.

Η βασική δραστηριότητα του Ομίλου της Meditrina την τελευταία πενταετία εστιάζεται στην ανάπτυξη πρωτοπόρων και εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, FSMPs (Food Supplements for Medical Purposes) και Ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (Medical Devices). Βασικοί τομείς ενδιαφέροντος είναι η Ουρολογία, Γυναικολογία, Δερματολογία και Παθολογία. Ναυαρχίδα του  Ομίλου είναι το Lithoren®, το οποίο διατίθεται σε δέκα χώρες και αναμένεται η κυκλοφορία του σε άλλες δύο το αμέσως επόμενο εξάμηνο. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο υπάρχουν αρκετά πρωτότυπα συνταγογραφούμενα σκευάσματα τα οποία προωθούνται στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές του Ομίλου και τα οποία προέρχονται από συνεργασίες με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Όμιλος ξεκίνησε το 2003 τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα, όταν ιδρύθηκε η Meditrina Pharmaceuticals. To 2004 ακολούθησε η ίδρυση της Synapsis Trading στην Κύπρο και στη συνέχεια ο Όμιλος επεκτάθηκε εμπορικά, τόσο σε χώρες της Βαλκανικής (Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Κόσοβο, Ρουμανία), όσο και της Αν. Ευρώπης (Ρωσία, Μολδαβία).

Σήμερα, έχει εμπορικές θυγατρικές εταιρείες στη Ρουμανία (Solartium Romania), στη Μολδαβία (Solartium Moldova) και την Κύπρο (Synapsis Trading), ενώ και η εταιρεία Ηolding, Μeditrina Cyprus Plc, εδρεύει στη Μεγαλόνησο. Επίσης, ετοιμάζεται για άμεση επαναδραστηριοποίηση στη Βουλγαρία με ίδρυση θυγατρικής (Meditrina Bulgaria).

Στρατηγικός στόχος του ομίλου για την επόμενη διετία είναι η επέκταση σε νέες αγορές, είτε με ίδρυση θυγατρικών είτε μέσω αντιπροσώπευσης, καθώς επίσης και η εισαγωγή στην αγορά 4 νέων προϊόντων, τα οποία βρίσκονται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης.

Η Meditrina Cyprus Plc., αποτελεί τη 15η εταιρεία, η οποία εισάγεται με σύμβουλο την Capital Markets Experts (CAMEX A.E.), γεγονός που την καθιστά, ως μακράν την πρώτη εταιρεία σε εισαγωγές στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χ.Α.Κ., ενώ παραμένει σταθερά ο μεγαλύτερος Nominated Advisor της αγοράς με 12, πλέον, ενεργές εταιρείες στο ταμπλό της. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο, η CAMEX κατέθεσε στις υπηρεσίες του Χ.Α.Κ. την 16η αίτησή της, η οποία αφορά την εισαγωγή κυπριακής επενδυτικής εταιρίας, ενώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται η κατάθεση της αίτησης εισαγωγής, της μητρικής ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους στο χώρο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η e.GO Mobile ξεκινά το πολυαναμενόμενο Road Show της στην Ελλάδα

Next Article

Μάχη για τη σωτηρία των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Απόλυτο πλεονέκτημα στη σημερινή συνεδρίαση για τους πολιτές με τις…