ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

S. Mergenthaler: Οι εταιρείες που δεν θα έχουν προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή δεν θα υπάρχουν…

Share:

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του King George, στο κέντρο της Αθήνας, διεξήχθη η εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο “Changing Global Dynamics – Greece Leading into a new Era“.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έγινε από τον (special guest) κ. Stephan Mergenthaler, Head of Strategic Intelligence του World Economic Forum, ο οποίος στην παρουσίασή του έδωσε μία γεύση από το… μέλλον, τονίζοντας την ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος.

Όπως κατέγραψε το Banks, ο κ. Mergenthaler είπε: “Μπορεί σήμερα ακόμη να μιλάμε για ψηφιακό μετασχηματισμό, σε λίγα χρόνια όμως αυτό δεν θα υπάρχει στην ατζέντα μας, καθώς οι εταιρίες που δεν θα έχουν προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή δεν θα υπάρχουν πια”.

Τόνισε ότι η τεχνολογία συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα με ταχείς ρυθμούς.

“Η τεχνολογία μας βοηθά όχι μόνο να βλέπουμε πως ο κόσμος έχει αλλάξει από το παρελθόν στο παρόν, αλλά και να φανταζόμαστε με αρκετή ακρίβεια πως θα αλλάξει και στο μέλλον”, συμπλήρωσε.  Στο σημείο αυτό παρουσίασε το παράδειγμα της αύξησης του υδροφόρου ορίζοντα στην Σαγκάη της Κίνας και πως θα αλλάξει το τοπίο, την οικονομική δραστηριότητα ακόμη και το πως θα επηρεαστεί η αστικοποίηση μέσω ενός μοντέλου που ανέπτυξε το World Economic Forum με την Google.

Η τέταρτη τεχνολογική επανάσταση είναι μία πρόκληση για το μέλλον που έχει μία πορεία με την μορφή καμπύλης, ενώ η “πράσινη” επανάσταση είναι μία πρόκληση που έχει πάρει τη μορφή μιας απότομης πλαγιάς, καθώς οι ανάγκες που προκύπτουν από την κλιματική κρίση (διατήρηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1.5 βαθμό κελσίου κλπ.) είναι πολύ πιο απαιτητικές και άμεσες. Χρειαζόμαστε νέους, καινοτόμους τρόπους για αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του περιβάλλοντος με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, είπε χαρακτηριστικά.

The post S. Mergenthaler: Οι εταιρείες που δεν θα έχουν προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή δεν θα υπάρχουν… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μόσιαλος: Αντί για πρόστιμο 100 ευρώ θα προτιμούσα κίνητρο για εμβολιασμούς άνω των 60

Next Article

Γερμανία: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό με νόμο – Συμφωνεί και ο νέος Καγκελάριος Ο.Σολτς

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19, για τον οποίο η…