Metlen: Νέα τιμή – στόχος τα 64 ευρώ από την Bank of America
Ο όμιλος Metlen βλέπει σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης τόσο στον κλάδο μετάλλων όσο και στον κλάδο ενέργειας
Στα 64 ευρώ/μετοχή αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Metlen η Bank of America, με βάση έναν μέσο όρο 9x EBITDA 2026E και 1x των αποτιμήσεων της Καθαρής Παρούσας Αξίας που οδηγεί στο μοντέλο με Discounted Cash Flow.
EV/EBITDA: «Πιστεύουμε ότι ορισμένοι επενδυτές θα εξετάσουν το ιστορικό συναλλαγών της Metlen ως σημείο εκκίνησης για μια «δίκαιη» αποτίμηση, με μέσο πολλαπλασιαστή EV/EBITDA περίπου 6x.
Κατά την άποψή μας, ωστόσο, οι εταιρείες με ιστορικό επίτευξης ανάπτυξης που αυξάνει την αξία μπορούν να προσελκύσουν υψηλότερο πολλαπλασιαστή.
Ως εκ τούτου, δεδομένων των σχεδίων ανάπτυξης της εταιρείας, ένας στόχος πολλαπλασιαστή EV/EBITDA 9x μας φαίνεται δίκαιος.
Μέχρι το 2026, υποθέτουμε υψηλότερες πραγματοποιημένες τιμές αλουμινίου.
Ως εκ τούτου, τα κέρδη θα πρέπει να αυξηθούν και γι’ αυτό χρησιμοποιούμε το EBITDA του 2026E ως εισροή για αυτήν τη μέτρηση», εξηγούν οι αναλυτές της BofA.
DCF: Ο όμιλος βλέπει σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης τόσο στον κλάδο μετάλλων όσο και στον κλάδο ενέργειας, όπου επενδύει για την αύξηση της παραγωγής, αλλά και για την αύξηση του μεριδίου αγοράς του στην παραγωγή και εμπορία ενέργειας στην Ελλάδα.
«Κατά την άποψή μας, ένα DCF είναι η σωστή προσέγγιση για την αποτύπωση αυτής της αναμενόμενης μακροπρόθεσμης αύξησης αξίας.
Ωστόσο, αναγνωρίζουμε τον προβλεπόμενο κίνδυνο για τα μακροπρόθεσμα κέρδη, ιδίως για μια επιχείρηση με ορισμένα κυκλικά χαρακτηριστικά.
Υποθέτουμε WACC 7,5%», τονίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




