ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Μια μεγάλη εξαγορά στην Βουλγαρία, με Ευρωπαϊκά λεφτά κι Ελληνικό ενδιαφέρον…

Share:

Ο Χρηματοπιστωτικός και Ασφαλιστικός όμιλος Eurohold έχει έδρα στη Σόφια της Βουλγαρίας αλλά οι δραστηριότητες του επεκτείνονται σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη. Στην Ελλάδα, θυγατρική της Eurohold είναι η Ασφαλιστική εταιρεία EUROINS που τον τελευταίο καιρό κατακτά σημαντικά μερίδια αγοράς, στηριζόμενη κυρίως στις αναβαθμισμένες τεχνολογικές δυνατότητες εξυπηρέτησης.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι Χρηματοπιστωτικός και Ασφαλιστικός όμιλος Eurohold θα αποκτήσει την Βουλγαρικών και Τσεχικών συμφερόντων μεγάλη ενεργειακή εταιρεία CEΖ.

Για την εξαγορά, η Eurohold δανειοδοτήθηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. H EBRD ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει  δάνειο έως και 60 εκατομμύρια ευρώ στην Eurohold, με 5ετή διάρκεια για να την διευκολύνει στην απόκτηση των τσεχικών βουλγαρικών περιουσιακών στοιχείων της CEZ .

Ο Xρηματοπιστωτικός και Aσφαλιστικός όμιλος Eurohold θα χρησιμοποιήσει το δάνειο της EBRD, μαζί με μια προγραμματισμένη αύξηση κεφαλαίου και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να ολοκληρώσει τη συμφωνία των 335 εκατομμυρίων ευρώ με την CEZ μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Eurohold ανέθεσε στην JP Morgan να διαρθρώσει τη χρηματοδότηση του δανείου για τη συνολική εξαγορά, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 490 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά της, η EBRD υπολόγισε το συνολικό κόστος στα 525 εκατομμύρια ευρώ.

Μέρος των εσόδων του δανείου της EBRD θα χρησιμοποιηθεί για αναβαθμίσεις σε έναν διανομέα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποκτήσει η Eurohold.

Όλα αυτά ενισχύουν τις δυνατότητες που θα έχει πλέον η Ελληνική Euroins να παρέχει  καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά

The post Μια μεγάλη εξαγορά στην Βουλγαρία, με Ευρωπαϊκά λεφτά κι Ελληνικό ενδιαφέρον… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση συναλλαγών

Next Article

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις – Μαζικό «όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκαν…