ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Mία μεγάλη σύμπραξη για εργοστάσιο ενέργειας

Share:

Οι Όμιλοι ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, εγκατεστημένης μικτής ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, ύψους 375 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει περίπου 500 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής και 100 κατά την περίοδο λειτουργίας.

Η τεχνολογία του κύριου εξοπλισμού που έχει επιλεγεί για το Σταθμό είναι η πλέον σύγχρονη και θα οδηγήσει σε πολύ υψηλούς βαθμούς συνολικής καθαρής απόδοσης. Στόχος είναι η κατασκευή της νέας μονάδας να ξεκινήσει εντός του 2021, ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024. Τις εργασίες κατασκευής θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Στην κοινή εταιρία που θα αναπτύξει το Σταθμό, καθένα από τα δύο μέρη θα συμμετέχει με ποσοστό 50%. Η ανωτέρω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων Αρχών.

The post Mία μεγάλη σύμπραξη για εργοστάσιο ενέργειας appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Συνεργασία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Οι δύο Όμιλοι προωθούν από κοινού μεγάλη ενεργειακή επένδυση ύψους 375 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή

Next Article

Συμμαχία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΜΟΤΟΡ ΟΙL στο φυσικό αέριο – Eπένδυση ύψους €375 εκατ. στην Κομοτηνή

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στρατηγική συνεργασία συνάπτουν οι όμιλοι ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την από…