ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Mια Motor Oil κόντρα στην θύελλα των αγορών

Share:

Εν μέσω ισχυρής διόρθωσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και μίνι sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Motor Oil όχι μόνο προχώρησε στην έκδοση του εταιρικού ομολόγου αλλά πέτυχε όρους χρηματοδότησης, που θα “ζήλευαν” ευρωπαίοι ανταγωνιστές της.

          Σε μία συγκυρία, που οι τιμές του πετρελαίου έχουν ξεπεράσει τα 70$/βαρέλι, το περιθώριο διύλισης- για μονάδες, όπως της ΜΟΗ στους Αγίους Θεοδώρους– διψήφιο και την στροφή προς την “πράσινη ενέργεια” να ελκύει όλο και περισσότερα κεφάλαια το eurobond της Motor Oil ήταν, εκ προοιμίου, “καταδικασμένο” να ελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.
  • Αποτέλεσμα, η διαμόρφωση ενός αρχικού επιτοκίου από το 2,5%-2,75% σταδιακά στο 2,25%-2,50%  καθώς η προσφορά ξεπέρασε την εκτίμηση/στόχο των 350 εκατ. ευρώ.   

        Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης τα κεφάλαια, που θα αντληθούν μαζί με υφιστάμενα χρηματικά διαθέσιμα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών (της θυγατρικής Motor Oil Finance) ονομαστικής αξίας 350 εκατ., σταθερού επιτοκίου 3,25% με λήξη το 2022.

Πρακτικά, με την χθεσινή έκδοση η εισηγμένη επισπεύδει την εξόφληση- κατά ένα έτος- με χαμηλότερο κόστος χρήματος- κατά 75-100 μονάδες βάσης- και το σημαντικό επανεπιβεβαιώνει τους δεσμούς της με τους πανίσχυρους επενδυτικούς οίκους, σε περίοδο ρευστότητας/αβεβαιότητας στις αγορές.

The post Mια Motor Oil κόντρα στην θύελλα των αγορών appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Εμβόλιο για τους… πωλητές αναζητά το Χρηματιστήριο

Next Article

Αϊτή: Τα 28 άτομα που δολοφόνησαν τον Πρόεδρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η ομάδα των ενόπλων που διέπραξε τη δολοφονία του Αϊτινού…