ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Π. Μιχαλόπουλος, inco21: Στόχος μας, μια αγορά με ίδιους κανόνες

Share:

Κατά τον θεσμικό χαιρετισμό του στο INCO 21 ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ασφαλιστικός πράκτορας και πρόεδρος ΠΟΑΔ και ΕΑΔΕ δήλωσε πως το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου είναι πάντα επίκαιρο.

Ο κ. Μιχαλόπουλος παρέθεσε τις ιδιάζουσες συνθήκες του περιβάλλοντος, που δημιούργησαν πρόσθετη ανησυχία αλλά και νέες ευκαιρίες για τον κλάδο. Η Διαμεσολάβηση πριν το ξέσπασμα της πανδημίας είχε αρχίσει να εκδηλώνει έντονη ανησυχία για το ζήτημα της τεχνολογίας. Η εξ αποστάσεως εμπιστοσύνη ήταν και είναι γρίφος για δυνατούς λύτες, όπως είπε.

Αναφερόμενος στην ετοιμότητα που επέδειξε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ο κ. Μιχαλόπουλος είπε πως “Ο κλάδος αντέδρασε μετά το πρώτο σοκ της πανδημίας αποτελεσματικά. Μεριμνήσαμε για την επιτάχυνση κάλυψης αναγκών ψηφιακής πώλησης έτσι ώστε το πλήγμα παραγωγής να είναι περιορισμένο. Καταστρώσαμε σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας και ο διαμεσολαβητής κατάφερε να προσαρμοστεί στο νέο μοντέλο εργασίας. Ο ρόλος υπήρξε κομβικός και η διαμεσολάβηση επέδειξε την αναγκαία ευελιξία”.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο “η ιδιωτική ασφάλιση έχει αρχίσει να εισέρχεται σε ανοδική τροχιά. Τα προβλήματα παραμένουν. Ο κλάδος μας έγινε πολλές φορές μάρτυρας πριμοδοτούμενων με μεγάλες προμήθειες χαρτοφυλακίων. Yπάρχουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες με online direct υπηρεσίες, με μη προβλεπόμενες μεθόδους βάσει του κανονιστικού πλαισίου. Παρατηρούμε αθέμιτες πρακτικές και από τραπεζικά ιδρύματα”.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ και της ΕΑΔΕ ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική προάσπιση του επαγγέλματος του ασφαλιστή ενώ τόνισε πως “Ο στόχος μας είναι ένας, μια αγορά με ίδιους κανόνες”.

The post Π. Μιχαλόπουλος, inco21: Στόχος μας, μια αγορά με ίδιους κανόνες appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Next Article

Eurobank: Τι προβλέπει η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Υπεγράφη στις 09/06/2021, μεταξύ της Τράπεζας Eurobank και του Σωματείου Εργαζομένων…