ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Μητσοτάκης: Στεγαστική συνδρομή έως 150.000, άμεση ενίσχυση έως 20.000 ευρώ- Αποζημίωση επιχειρήσεων στο 70% – Όλα τα μέτρα

Share:

Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ και άμεση προκαταβολή 5.000, 12.000 ή 22.000 ευρώ, ανάλογα με τις ζημιές σε κάθε πυρόπληκτο με μια αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο πλαίσιο του υπουργικού που συνεδριάζει αυτήν την ώρα με αντικείμενο τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Ειδικότερα κατά την εισήγησή του είπε:

“Επιτρέψτε μου να σταθώ σήμερα, σύντομα, στις κεντρικές κατευθύνσεις των επιλογών μας, οι οποίες θα παρακολουθούνται από το γραφείο μου και θα συντονίζονται από ένα ειδικό επιτελείο υπό το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Αυτές, λοιπόν, είναι: στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ για κατοικίες που καταστράφηκαν ή έχουν ζημιές. Και άμεση, το τονίζω, άμεση προκαταβολή 20.000 ευρώ, 12.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό φθοράς κάθε κτιρίου.

Τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται με μία, το τονίζω, μία απλή αίτηση από τις 18 Αυγούστου στην πλατφόρμα arogi.gov.gr. Με εκταμίευση λίγες μέρες μετά, ουσιαστικά ενοποιούμε πια τα επιμέρους προγράμματα κρατικής αρωγής σε μία πλατφόρμα. Αρα με μία αίτηση, με ένα κλικ, ο υποψήφιος δικαιούχος θα μπορεί να καταθέτει τα στοιχεία του και πολύ σύντομα να λαμβάνει την κρατική ενίσχυση.

Οι επιχειρήσεις, τώρα, που χτυπήθηκαν θα αποζημιωθούν με το 70% των απωλειών τους, με το 20% να δίνεται ως προκαταβολή. Για τα δε ακίνητά τους θα λαμβάνουν αμέσως προκαταβολή 22.000 ευρώ, 12.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ, ανάλογα με τις ζημιές τους.

Οι αγροτικές, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με κτίρια, θα μπορούν και αυτές να εισπράξουν αθροιστικά τις ίδιες προκαταβολές. Επιπλέον, θα μπορούν να λάβουν και ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για τις καλλιέργειές τους, ανάλογα με την έκταση. Και αυτό πέραν των αποζημιώσεων που θα χορηγήσει ο ΕΛΓΑ για την παραγωγή τους.

Κάτοικοι και επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από τη φωτιά απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, αναστέλλονται οι ασφαλιστικές, φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις τους, όπως και οι πλειστηριασμοί, και καθιερώνεται επιδότηση ενοικίου ύψους έως 500 ευρώ μέχρι να επισκευαστούν τα σπίτια τους.

Ειδικά, το τονίζω, στους δύο Δήμους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στην Εύβοια, στον Δήμο Μαντουδίου και στον Δήμο Ιστιαίας, τα τελευταία αυτά μέτρα θα ισχύσουν για όλους τους κατοίκους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την Εύβοια, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο, τον άνθρωπο που είχε αναλάβει ως δήμαρχος την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τον σεισμό του 1986.

Με συμπληρωματικό προϋπολογισμό γενναίο πακέτο άμεσων ενισχύσεων στους πυρόπληκτους – 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκα δάνεια για σπίτια – Αναστολές υποχρεώσεωνΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το πακέτο στήριξης των πυρόπληκτων

Next Article

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ήπια ανοδικά κινούνται και οι τρεις δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.…