ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Moody’s: Σε κίνδυνο η φήμη των ασφαλιστικών

Share:

της Ελενας Ερμείδου

Ελάχιστες θα είναι οι επιπτώσεις στους ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Γερμανίας σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις Διακοπής Επιχειρησιακών Λειτουργιών από τον πανδημικό ιό τονίζει σήμερα σε ανάλυση της η Moody’s, καθώς η περίπτωση της πανδημίας εξαιρείται των περισσοτέρων περιπτώσεων, εξηγεί.

Στις 17 Μαρτίου 2020 η ΑΒΙ διευκρίνισε οι πολιτικές διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών τυπικά καλύπτουν διακοπή εργασιών λόγω φυσικών απωλειών και οι επιχειρήσεις για να απαιτήσουν να αποζημιωθούν όφειλαν να είχαν πρόσθετες καλύψεις. Τις παραπάνω διευκρινίσεις έδωσε η ΑΒΙ, αμέσως όταν η κυβέρνηση συνέστησε προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις σε θέατρα, pub, καφέ σε χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης.

Παρόμοιες οδηγίες ισχύσουν για την Γαλλία και την Γερμανία.

Στην Γαλλία η FFA επεσήμανε ότι οι βασικές πολιτικές καλύψεων έναν διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών δεν διαφέρουν σημαντικά μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, ωστόσο η κυβέρνηση της Γαλλίας με την FFA βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με τις ασφαλιστικές που θα περιλαμβάνει μέτρα αλληλεγγύης των ασφαλιστικών προς το κράτος για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

Στην Γερμανία τα συμβόλαια επιχειρησιακής συνέχειας παρέχουν καλύψεις έναντι πυρκαγιάς, κλοπής και καταστροφών. Ότιδήποτε άλλο πρέπει να αγοραστεί έξτρα ενημέρωση η GDV.

Σύμφωνα με την Moody’s ενώ o κλάδος  δεν έχει μεγάλη έκθεση σε μεγάλη αξία ζημιών, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απώλειας φήμης καθώς δεν αποζημιώνει ευρέως τους κινδύνους διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών και απαιτήσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Σημειώνει ότι ορισμένοι από τους συμβασιούχους δεν γνώριζαν ότι στις πολιτικές που είχαν υπογράψει εξαιρείται ο πανδημικός ιός,

The post Moody’s: Σε κίνδυνο η φήμη των ασφαλιστικών appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Kλείνει ο Υμηττός και το Πεδίον του Άρεως για συναθροίσεις

Next Article

Κλείνουν Πεδίο του Άρεως, Αττικό Άλσος και Άλσος Φινόπουλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κλείσιμο Πάρκων και Αλσών καθώς και των εισόδων πρόσβασης στον…