ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

JP Morgan: Κάτω της λογιστικής αξίας ο ελληνικός δείκτης MSCI

Share:

Οι φθηνότερες μετοχές στην Ευρώπη είναι οι ελληνικές που διαπραγματεύονται σε discount με όρους τιμής προς λογιστική αξία (P/BV), με όρους τιμής προς τα κέρδη (P/E) και σε σχέση με την μερισματική απόδοσή τους, λέει η JP Morgan.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού οίκου, ο δείκτης MSCI της Ελλάδας διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών 12,6 έναντι 17 στην Ευρώπη, με τιμή προς λογιστική αξία κάτω από τη μονάδα στο 0,8 (το χαμηλότερο όλων των χωρών) έναντι 1,9 στην Ευρωζώνη και με τρέχουσα μερισματική απόδοση 2,8% έναντι 2,1% της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα ο αμερικανικός οίκος προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του ελληνικού δείκτη MSCI θα αυξηθεί κατά 25% φέτος κατά 14% του χρόνου και 11% το 2023.

Συνολικά η JP Morgan εκτιμά ότι οι αγορές θα παραμείνουν ανοδικές και ότι η Fed θα δικαιωθεί στην εκτίμησή της ότι ο πληθωρισμός είναι παροδικός. Έτσι ο οίκος αναζητά αποδόσεις και εντοπίζει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών της περιφέρειας στην Ευρώπη, καθώς είναι μεταξύ των μοναδικών τριών χωρών που διψήφιο ποσοστό βοήθειας,  ως προς το ΑΕΠ, από το Ταμείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα με τα 19 δις ευρώ, λαμβάνει βοήθεια που αντιστοιχεί στο 10,4% επί του ΑΕΠ και είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη με διψήφιο ποσοστό μαζί με τις Βουλγαρία και Κροατία (12,5% επί του ΑΕΠ).

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 5,2% φέτος και 4,6% το 2022, σε παρόμοια επίπεδα με τον μέσο όρο της Ευρώπης.

Νίκος Κωτσικόπουλος

The post JP Morgan: Κάτω της λογιστικής αξίας ο ελληνικός δείκτης MSCI appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΩΝ

Next Article

Edison: Τιμή – στόχος 24 ευρώ για τη Mytilineos-“Βλέπει” εκτίναξη κερδών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Νέα τιμή-στόχο ρεκόρ για τη MYTILINEOS στα €24 (από €13…