ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας στην Art Deco είσοδο της Bulgari Shanghai

Share:
Μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας στην Art Deco είσοδο της Bulgari Shanghai
cstetou
Δευ, 12/27/2021 – 19:30

Η πρόσοψη του καταστήματος του οίκου Bulgari στη Σαγκάη έχει το χρώμα του νεφρίτη και αντλεί έμπνευση τόσο από την πρώτη μπουτίκ της εταιρείας στη Ρώμη, με τα μπρούτζινα στοιχεία στο πάνελ, όσο και από τη γοητεία της art deco αισθητικής. 

Εικόνα

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV, πηγή έμπνευσης του μοτίβου ήταν τα διακοσμητικά γείσα του palazzo Bulgari στη Via Condotti.

Όμως σε αντίθεση με τη μπουτίκ της Ρώμης, εδώ το μοτίβο είναι μια συμπαγής πρόσοψη χωρίς παράθυρα. «Το αναπαράξαμε πιο ελεύθερα για να επιτύχουμε αυτό το αρ ντεκό μοτίβο» είπαν, μιλώντας στο Dezeen, οι αρχιτέκτονες και πρόσθεσαν πως η art deco είναι κύριο σημείο και της κληρονομιάς της φίρμας Bulgari και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Σαγκάης, «οπότε χρησιμοποιήσαμε αυτό το ύφος ως “γέφυρα που συνδέει” τις δύο».

Η πρωτότυπη διαδικασία με την οποία ενώθηκαν πράσινα, λευκά και διάφανα ανακυκλωμένα μπουκάλια από σαμπάνια και μπύρα, είχε στόχο να επιτευχθεί το χρώμα και τα χαρακτηριστικά του νεφρίτη, μιας από τις πιο πολύτιμες πέτρες της Κίνας.

Και όπως και ο πολύτιμος λίθος, η πρόσοψη εκπέμπει φωτεινή πράσινη λάμψη χάρη σε φωτισμό από πίσω. «Με την κατάλληλη επεξεργασία και τη χρήση ως διακοσμητικά στοιχεία στο κτήριο, μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας, που σε αντίθετη περίπτωση θα τα πετούσαν, γίνονται κόσμημα για την πόλη» τόνισαν από το MVRDV.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 1993 από τους Winy Maas, Jacob van Rijs και Nathalie de Vries.

Με πληροφορίες από το Dezeen και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

SEO Title
Μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας στην Art Deco είσοδο της Bulgari Shanghai

Στήλη

Show In Latest
OnΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Έπιασε τόπο η δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Next Article

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία της αγορά των ακινήτων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε αναδιάταξη και νέα βάση θα οδηγηθεί η αγορά των…