ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Μπουλμπασάκος: Εφιαλτικά τα μοντέλα για 18.000 κρούσματα – Νέο «καμπανάκι» από τα λύματα (video)

Share:

 

Ένδειξη για τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης στους νέους ενδέχεται να αποτελεί η αύξηση του ιϊκού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Υπάρχουν εστίες σε όλη τη χώρα, ενώ έχει χαμηλώσει ταχύτητα ο εμβολιασμός, ανέφερε την ίδια ώρα ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Οι νέοι είναι κινητική ομάδα και παρότι κατά τεκμήριο νοσεί ελαφριά, δεν αποκλείονται και οι απώλειες από υποκείμενα νοσήματα ενώ θα πρέπει να προφυλάξουν και την οικογένειά τους, ανέφερε ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός καλώντας «να μην χαραμίσουμε την προσπάθεια ενώ είμαστε στην τελευταία στροφή».

Ο κ. Μπουλμπασάκος χαρακτηρίζει εξάλλου εφιαλτικά τα μοντέλα για 18.000 κρούσματα.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλάει για αριθμολαγνεία, 18.000 κρουσμάτων και «για γενικότερα στατιστικά μοντέλα που μπορούν αν δώσουν οποιαδήποτε αποτέλεσμα».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι στα λύματα η ϊική συγκέντρωση αυξήθηκε μέσα σε 12 ημέρες, κι αυτό που προκύπτει είναι ότι «η ινδική μετάλλαξη αρχίζει να έχει σοβαρή διασπορά και σε νέους ανθρώπους που δεν πάνε για εξέταση».

Δύο είναι οι δράσεις καθημερινά για όλους, ο εμβολιασμός και η μάσκα, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ , επαναλαμβάνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι κοινωνική υποχρέωση «ώστε η κανονικότητα που επιθυμούμε να γίνει πράξη».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ενισχύονται με 152 εργαζόμενους τα Ερευνητικά κέντρα της χώρας

Next Article

Μετατρέπουμε το σπίτι σε όαση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με ελαφρά ρούχα, παγωμένα ροφήματα, φρέσκα φρούτα και το κατάλληλο…