ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ν. Ανδρουλάκης: Μέτρα αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση

Share:

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως: «Στη Σύνοδο σήμερα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα μέτρα που θα θωρακίσουν τους πολίτες και το σύνολο της Ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως οι κοινές αγορές φυσικού αερίου και η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ευρωομόλογο και η χρηματοδότηση μέτρων στήριξης, επενδύσεις για την απεξάρτησή μας με έναν κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο από τα ορυκτά καύσιμα.

Τέλος το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να προσανατολιστεί σε επενδύσεις που θα αναβαθμίζουν τα δίκτυα, κάνοντας την παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εφικτή για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους λίγους. Αλλά και σε εθνικό επίπεδο, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης η επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας για όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και το πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όλες αυτές οι προτάσεις είναι ένα πλαίσιο αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών που μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο τις ανισότητες, αλλά και να διασφαλίσουμε την γεωπολιτική ασφάλεια της Ευρώπης».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ουκρανία: Η εισβολή της Ρωσίας ανέτρεψε την παγκόσμια τάξη, λέει ο CEO της BlackRock

Next Article

Το ΚΚΕ για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Μεγαλώνει ο κίνδυνος γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ και οι δηλώσεις του…