ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ν. Δένδιας από Λονδίνο: Σημαντική κάθε προσπάθεια επαφής με τη βρετανική κυβέρνηση

Share:

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου σήμερα συναντάται με τον βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιo για θέματα Ευρώπης, Κρις Χίτον-Χάρις.

Μεταξύ των θεμάτων που συμπεριλαμβάνει η ατζέντα τους είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Θα συζητηθούν, επίσης, το Κυπριακό αλλά και θέματα που αφορούν τις δύο χώρες με άξονα την εφαρμογή του «Μνημονίου Κατανόησης για το Στρατηγικό διμερές πλαίσιο», το οποίο υπέγραψαν η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε ήδη με τους πρέσβεις των Μπαχαμών και του Μπουρνέι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για πρέσβεις που έχουν έδρα το Λονδίνο αλλά είναι διαπιστευμένοι και στην Ελλάδα.

Σε δήλωσή του από το Λονδίνο ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένας σημαντικός παγκόσμιος παίκτης και κάθε προσπάθεια επαφής με τη βρετανική κυβέρνηση έχει για πολύ μεγάλη σημασία».

«Μεταξύ των θεμάτων συζητήσεως με τον Minister of State, Χάρις θα είναι και η εφαρμογή του πρωτοκόλλου που υπογράψαμε με την Λιζ Τρας εδώ και λίγες εβδομάδες. Πώς θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε και πώς θα μπορέσουμε από την εφαρμογή του να αποκομίσουμε τα περισσότερα τόσο εμείς, η ελληνική πλευρά, όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που υπογράφτηκε μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και στόχο έχει να ενδυναμώσει τους δεσμούς των δύο χωρών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η άμυνα, το εμπόριο, ο τουρισμός, οι ναυτιλιακές υποθέσεις και γενικότερα ό,τι ενδιαφέρει τις σχέσεις των δύο κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη του κ. Δένδια στο Λονδίνο είναι η τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών, γεγονός που υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα την ενίσχυση των δεσμών με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερη διπλωματική πηγή.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σε ποια σημεία γίνοvται δωρεάν rapid test την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου

Next Article

Αυτή είναι η πιο πράσινη πόλη της Ελλάδας -Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της καλύπτεται από δέντρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στη δεύτερη θέση η Πάτρα. Η θέση της Αθήνας Διαβάστε…