ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ν. Μηταράκης από Μάλαγα: Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν αποτελεί προϋπόθεση δράσης

Share:

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση των πέντε μεσογειακών κρατών πρώτης γραμμής (Med5) στη Μάλαγα της Ισπανίας, μαζί με τους ομολόγους του, της Ισπανίας Φερνάντο Γκράντε Γκόμεζ, της Μάλτας, Μπάιρον Καμιλλέρι, της Ιταλίας, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε και της Κύπρου, Νίκο Νουρή.

Κατά την δεύτερη συνάντηση της ομάδας των Med5, μετά την πρώτη που διεξήχθη στην Αθήνα, οι υπουργοί συζήτησαν εκτενώς σημαντικά θέματα που άπτονται της διαχείρισης του μεταναστευτικού στην Ευρώπη αλλά και του συντονισμού των θέσεων των πέντε κρατών μελών, στο πλαίσιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «βασική προτεραιότητα είναι ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης και η καταπολέμηση των δικτύων λαθροδιακινητών, που ως χώρες πρώτης υποδοχής στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε έντονα. Φαινόμενο που οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των συστημάτων μετανάστευσης και ασύλου όχι μόνον των χωρών μας, αλλά και όλης της ΕΕ».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κατέστησε σαφές ότι «το Σύμφωνο δεν αποτελεί προϋπόθεση δράσης, καθώς μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε τρεις πτυχές, την εξωτερική διάσταση, την προστασία των συνόρων και τις επιστροφές, ήδη με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο».

Οι πέντε υπουργοί συμφώνησαν να θεσμοθετήσουν τακτικές ανά εξάμηνο συναντήσεις των Med-5 σε υπουργικό επίπεδο. Η επόμενη συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2022.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Serie A, Ίντερ-Αταλάντα 2-2: Ματσάρα στο Μιλάνο – Δείτε τα γκολ

Next Article

Ο Πελέ συγχαίρει τον Μέσι για το ρεκόρ με την Αργεντινή: «Συγγνώμη αν άργησα, το ταλέντο σου είναι μοναδικό»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μετά την επιτυχημένη εγχείρηση και το πέρας της νοσηλείας του…