ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ν. Παπαϊωάννου στο Πρώτο: Μέσω νέας μεθόδου ανιχνεύσαμε την Όμικρον στην Θεσ/κη πριν υπάρξει θετικό εργαστηριακό κρούσμα (audio)

Share:

Η ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ, επιβεβαίωσε την ανίχνευση της μετάλλαξης Όμικρον στα λύματα όχι μέσα από τις γνωστές μέχρι τώρα τεχνικές που είναι χρονοβόρες, αλλά μέσα σε 24 ώρες χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο, μοριακής ανίχνευσης του στελέχους σε επίπεδο λυμάτων, σε πραγματικό χρόνο. «Ήδη εμείς διαπιστώσαμε στο επίπεδο των λυμάτων συγκέντρωση της μετάλλαξης Όμικρον, πριν ακόμα επιβεβαιωθεί εργαστηριακά θετικό κρούσμα στην Θεσσαλονίκη» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο έλεγχος για παρουσία της Όμικρον δεν γίνεται σε όλα τα δείγματα, αλλά σε κάποια δείγματα τυχαία συμπλήρωσε ο κ. Παπαϊωάννου. «Επομένως δεν μας εκπλήσσει η παρουσία του στελέχους Όμικρον στην πόλη μας, είναι αναμενόμενη εξέλιξη, όπως θα είναι και η επικράτηση του νέου στελέχους. Το σημαντικό είναι ότι πριν ακόμα εντοπιστεί η μετάλλαξη σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα, η ομάδα μας προσφέρει στην πολιτεία ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο έγκαιρης και αξιόπιστης πρόβλεψης για την επιδημιολογική κατάσταση που θα υπάρξει στην πόλη. Μπορούμε πλέον να έχουμε την προβλέψιμη εικόνα ακόμα και για την παραλλαγή Όμικρον. Και να διευκρινίσω ότι την ποσοτικοποίηση και την συχνότητα της εμφάνισης της Όμικρον σε σχέση με την Δέλτα που κυριαρχεί στην κοινότητα, θα τα δούμε στις επόμενες ημέρες. Για να διαπιστώσεις την μετάλλαξη στα λύματα δεν αρκεί ένα και δύο κρούσματα, άρα μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο διεσπαρμένη είναι ήδη η Όμικρον».


Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, επεσήμανε ο πρύτανης, ενώ η σχέση νοσηρότητας-μεταδοτικότητας, ο κίνδυνος επαναλοίμωξης και η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια είναι οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αγρότες και αγρότισσες από τη Σκωτία υποδέχονται γυμνοί το νέο έτος

Next Article

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τα περιστατικά κακοποίησης σε ορφανοτροφείο της Αττικής

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο…