ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ν. Θωμαΐδης: Δεν αποτυπώνεται ακόμη στα λύματα η απόδοση της καραντίνας – Θα χρειαστεί παράταση

Share:
Ν. Θωμαΐδης: Δεν αποτυπώνεται ακόμη στα λύματα η απόδοση της καραντίνας – Θα χρειαστεί παράταση

Έως και την περασμένη Πέμπτη 11/2, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα ήταν σε υψηλά επίπεδα και δεν είχε σημαντική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, επισήμανε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» ο Νίκος Θωμαίδης, καθηγητής αναλυτική Χημείας του ΕΚΠΑ. Σε κάθε περίπτωση «δεν έχουμε ακόμα εικόνα για την απόδοση της καραντίνας» επισήμανε, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί παράτασή της.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι αναμένουν με τον περιορισμό των μετακινήσεων και λόγω κακοκαιρίας να σημειωθεί μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα και εκτίμησε ότι ενδεχομένως να υπάρξει παράταση στο lockdown και μετά τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς όπως είπε η αποκλιμάκωση είναι πιό αργή.

Μετά την κορύφωση των κρουσμάτων από τα τεστ του ΕΟΔΥ, που αναμένουν αυτή την εβδομάδα, θα αρχίσει σταδιακή αποκλιμάκωση επισήμανε ο καθηγητής, η οποία όμως θα είναι αργή, όπως φάνηκε και από την εφαρμογή των μέτρων στο προηγούμενο lockdown, ενώ ενημέρωσε πως όσον αφορά στα λύματα, οι καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν σήμερα να πάρουν δείγματα, όπως είχαν προγραμματίσει.

Ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε ότι εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, το lockdown που βιώνουμε θα είναι και το τελευταίο και επισήμανε πως το «τείχος ανοσίας», είναι το μόνο όπλο που έχουμε στον περιορισμό της διάδοσης της νόσου.

Η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας που ανακοινώθηκε και η αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους εργασίας, ειδικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της μετάδοσης του κορονοϊού εκτίμησε ο κ. Θωμαίδης.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μοναχός αγνοείται στο Άγιο Όρος λόγω της κακοκαιρίας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του

Next Article

Αναβολή δικασίμων ΔΕΣ Φεβρουαρίου (Τμήματα Γ, Δ και Ε)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Find out about the benefits, features, and interest charges of…