ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Νέα εποχή για τον όμιλο J&P Αβαξ – Περνά στην οικογένεια Ιωάννου – Γενική συνέλευση

Share:

Νέα εποχή για τον όμιλο J&P Αβαξ  έπειτα από την “αυτονόμησή” από την J&P (Overseas) Limited.

Σε γενική συνέλευση σήμερα, οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν για την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας (σ.σ. από  J&P Άβαξ, σε ΑΒΑΞ), την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 20 εκατ. ευρώ μέσω καταβολής μετρητών με τιμή έκδοσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή και την έκδοση 66,66 εκατ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Της ΑΜΚ θα προηγηθεί μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών.

Στην ΑΜΚ δικαίωμα προτίμησης θα έχουν όλοι οι μέτοχοί της, ωστόσο με την κίνηση αυτή ο έλεγχος της κατασκευαστικής εταιρείας αναμένεται να περάσει στην οικογένεια Ιωάννου. H J&P (Investments) που σήμερα ελέγχει το 41,59%, αναμένεται να μην συμμετάσχει στην ΑΜΚ, με το ποσοστό της να καλύπτει, κατά πληροφορίες, η οικογένεια Ιωάννου που σήμερα ελέγχει στην κατασκευαστική ποσοστό χαμηλότερο του 5%. Με τον τρόπο αυτό, η συμμετοχή της οικογένειας Ιωάννου στο μετοχικό κεφάλαιο της J&P Άβαξ υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί σε περίπου 23-24% και αντίστοιχα το ποσοστό της J&P (Investments) θα μειωθεί σε περίπου 28%.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά την αφαίρεση των προβλεπόμενων δαπανών έκδοσης, θα διατεθούν για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια της (4,725 εκατ. ευρώ), για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων (5 εκατ. ευρώ) και για την χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας (3,43 εκατ. ευρώ).

Ακόμη, 3,487 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν για τη βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, εν όψει και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε το 2017 στην εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς και, τέλος, 3 εκατ. ευρώ για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης (sub-debt) στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμάτων του Νομού Ηλείας.

Ο όμιλος απασχολεί 1.436 άτομα και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που υλοποιεί ανέρχεται σε 1,2 δισ ευρώ. Τον περασμένο Νοέμβριο αύξησε τη συμμετοχή του στην Αττική Οδό και στην εταιρεία λειτουργίας Αττικές Διαδρομές στο 34,21%.

Στο σκέλος των οδικών παραχωρήσεων κατέχει επίσης το  20,53% της Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το 19,1% της Ολυμπίας Οδού, το 23,61% του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου και το 15% του Αυτοκινητόδρομου Μορέα.

Στην J&P ΑΒΑΞ ανήκουν οι εταιρείες ΕΤΕΘ Α.Ε., J&P Development Α.Ε., ΕΛΒΙΕΞ Α.Ε., AUTECO (J&P ΑΒΑΞ ΙΚΤΕΟ Α.Ε.), ΤΑSK J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., VOLTERRA Α.Ε., ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη απόφασης επί των ανωτέρω θεμάτων, η Α΄ επαναληπτική συνέλευση θα συνέλθει στις 8 Μαρτίου 2019.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Από τις 6.000 ευρώ η δυνατότητα ένταξης στις 120 δόσεις

Next Article

Κινητό τηλέφωνο με πέντε κάμερες παρουσίασε η Nokia

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κινητό τηλέφωνο με πέντε κάμερες παρουσίασε η Nokia Mon, 25/02/2019…