ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Νέα έξοδος στις αγορές για την Ελλάδα με επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Share:

Νέα έξοδο στις αγορές ετοιμάζει το ελληνικό δημόσιο, το οποίο προχωρά στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ως κύριοι ανάδοχοι θα λειτουργήσουν οι τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura.

Η έκδοση για τον τίτλο, λήξεως στις 18 Ιουνίου του 2031, θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η δρομολογούμενη έξοδος, η τέταρτη από την αρχή του έτους, συμπίπτει με την υποχώρηση των spreads (η διαφορά της απόδοσης μεταξύ των γερμανικών και των ελληνικών 10ετών ομολόγων) στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008. Άλλωστε, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται σήμερα στο 0,821% και του 5ετούς ομολόγου στο 0,113%.

Υπεθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) είχε προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας περί τα 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο πολύ κοντά στο 0,2% (το χαμηλότερο όλων των εποχών).

Στις αρχές του 2021 είχαν προηγηθεί ακόμη δύο δημοπρασίες ομολόγων, καθώς είχαμε αντλήσει 3,5 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 0,807%) από την έκδοση 10ετούς ομολόγου και 2,5 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 1,956%) από την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Το ελληνικό δημοσιο είχε καταφέρει, επίσης, να αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Οι αξιολογήσεις της Ελλάδας

  • Moody’s Ba3 -τρεις βαθμίδες πριν την επενδυτική κατηγορία
  • Standard & Poor’s BB -δύο βαθμίδες πριν την επενδυτική κατηγορία
  • Fitch BB -δύο βαθμίδες πριν την επενδυτική κατηγορία
  • DBRS BB(low) -τρεις βαθμίδες πριν την επενδυτική κατηγορίαΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το future του S&P 500 παραμένει στην ίδια τάση

Next Article

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πάνω από τις 900 μονάδες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές…