ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Νέες επενδύσεις 30 εκατ. € της Οικογένειας Στέγγου

Share:

Με επενδύσεις της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ τους τελευταίους 18 μήνες και ίδια κεφάλαια της τάξεως των 154 εκατ. ευρώ, ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής δρομολογεί την επανατοποθέτησή του στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας, μετά από αρκετά χρόνια ζημιογόνων δραστηριοτήτων και συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων του.

Στόχος είναι η τοποθέτηση στους τομείς της ναυτιλίας, της αγοράς ακινήτων, του τουρισμού και της πράσινης ενέργειας, πέραν ασφαλώς της επιλεκτικής διεκδίκησης κατασκευαστικών έργων.

  • Μετά την πώληση του «Πόρτο Καρράς», η οποία έχει δημιουργήσει ρευστότητα της τάξεως των 98 εκατ. ευρώΤεχνική Ολυμπιακή διεκδικεί επιπλέον 8 εκατ. ευρώ μέσω της διαδικασίας της διαιτησίας), η διοίκηση της εισηγμένης έχει επενδύσει 16,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση συμμετοχών σε 7 διαφορετικά πλοία, τα οποία ήδη παράγουν σημαντικά έσοδα και κέρδη από την άνοδο της αξίας τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021, ολοκληρώθηκε με ίδια κεφάλαια ύψους 154 εκατ. ευρώ, έναντι 116 εκατ. ευρώ το 2020, κυρίως λόγω της υπεραξίας που κατέγραψαν οι επενδύσεις της Τεχνικής Ολυμπιακής σε πλοία.

Μάλιστα, στις 23 Φεβρουαρίου η θυγατρική στον τομέα της ναυτιλίας, T.O. Shipping, εισέπραξε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων (0,94 εκατ. ευρώ) από διανομή μερισμάτων για την περίοδο του τέταρτου τριμήνου του 2021.

The post Νέες επενδύσεις 30 εκατ. € της Οικογένειας Στέγγου appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

H Ελλάδα πετάει στα σκουπίδια, κάθε χρόνο, τα έσοδα 2 ΕΝΦΙΑ

Next Article

Ανώτατο όριο τιμής στο Φυσικό Αέριο με την έγκριση των Βρυξελλών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Βρέθηκε τελικά η λύση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για εφαρμοστεί…