ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Νέες προκλήσεις και απειλές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου – «Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις»

Share:

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, επικαλούμενος πληροφορίες από τουρκικά μέσα, ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέονται με το ΡΚΚ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

«Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Επιτρέπουν να ανοίξουν ένα γραφείο εκεί» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και απείλησε πως αν δεχθεί η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι επίθεση, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. «Μην παίζουν με τη φωτιά», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, την κατηγόρησε ότι στηρίζει οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές, όπως το ΡΚΚ, καθώς και ότι στηρίζει και υποδέχεται μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν μέσω της χώρας ή και να μείνουν σε αυτή.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι είναι άλλο οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και άλλο η τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ζήτημα ασφάλειας, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Ωθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Next Article

Άνοδος στην Αγορά Παραγώγων με αυξημένες συναλλαγές

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στα 1.504 συμβόλαια του FTSE25 οι ανοιχτές θέσεις (από 1.829…