ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Νέο senior ομόλογο εκδίδει η Eurobank με στόχο να αντλήσει έως και 500 εκ. ευρώ

Share:

Νέα έκδοση senior ομολόγου προετοιμάζει η Eurobank, για να αντλήσει κεφάλαια έως 500 εκ. ευρώ.

Η τράπεζα έδωσε εντολή σε Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan, οι οποίες θα ενεργήσουν ως ανάδοχοι της έκδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ομόλογο θα έχει διάρκεια 6,5 ετών, αλλά θα είναι εξοφλητικής προτεραιότητας, δηλαδή δεν θα δίνει δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των 5,5 ετών.

Οι τίτλοι αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση Caa1 από τη Moody’s, B+ από την S&P και CCC από τη Fitch ενώ η τιμολόγηση εκτιμάται εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει αύριο με την ημερομηνία διακανονισμού να είναι στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο τίτλος αναμένεται να έχει ημερομηνία ωρίμανσης στις 18 Μαρτίου 2028.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank προχώρησε στην έκδοση άλλου senior preferred ομολόγου 500 εκ. ευρώ και εξαετούς διάρκειας τον Απρίλιο με δυνατότητα ανάκλησης στην ονομαστική τιμή στα 5 χρόνια και ετήσιο τοκομερίδιο 2%.

Με τη ζήτηση να ξεπερνά τότε τα 1,25 δις ευρώ το αποτέλεσμα ήταν η απόδοση να υποχωρήσει σε 2,1225%, Η τράπεζα είχε πληροφορήσει τους αναλυτές στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εξαμήνου, ότι προγραμματίζει την έκδοση ακόμα ενός ομολόγου, μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς. Ανάλογη πολιτική αναμένεται να ακολουθήσει η τράπεζα και το 2022.

The post Νέο senior ομόλογο εκδίδει η Eurobank με στόχο να αντλήσει έως και 500 εκ. ευρώ appeared first on Banks.com.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Περνούν μέσω Χρηματιστηρίου «πακέτα» της Ideal

Next Article

Action Global Communications: O Δημήτρης Ιωαννίδης, Group Innovation & Growth Leader

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η Action Global Communications, προχωρά σε μια εσωτερική αναδιάρθρωση και…