ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Novartis – Πουλάει το μερίδιο της στη Roche έναντι 20,7 δισ. δολαρίων

Share:

Η Novartis, μέτοχος στην Roche για περισσότερο από 20 χρόνια, κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση σχεδόν του 1/3 των μετοχών που κατείχε στην Roche έναντι 20,7 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία  μεταξύ των δύο φαρμακευτικών, που σημαίνει πως η Novartis παραχωρεί την επιρροή της για τις στρατηγικές αποφάσεις της Roche, οδηγεί τη μετοχή της δεύτερης σε άνοδο 2,4% και τη μετοχή της Novartis σε κέρδη 1,8% στο ελβετικό χρηματιστήριο.

Η συμφωνία  προβλέπει την πώληση 53,3 εκατ. μετοχών της Novartis στην Roche, για 388,99 δολάρια ανά μετοχή, με το θέμα να τίθεται σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Roche στις 26 Νοεμβρίου.

Η Novartis μπήκε στο μετοχικό ποσοστό της Roche το 2001 με 5 δισ. δολάρια και σχολιάζοντας τη συμφωνία παραχώρησης του μετοχικού ποσοστού, ο επικεφαλής της Novartis, Βας Ναρασιμχάν ανέφερε πως «τώρα είναι η στιγμή να εξαργυρώσουμε την επένδυση».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Roche, Κριστόφ Φρανς, ανέφερε σε σχετική δήλωση του πως «είμαι σίγουρος πως η κίνηση είναι προς το οικονομικό και στρατηγικό συμφέρον των μετόχων της Roche».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

O ΑΔΜΗΕ σε ρόλο… αρχαιολόγου με θησαυρό 2.500 ετών (video)

Next Article

Χρηματιστήριο: Με κρίσιμη αντίσταση αναμετράται ο FT 25

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κίνηση προς τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με…