O Τραμπ απειλεί με φυλάκιση για τη διαρροή της διάσωσης πιλότου στο Ιράν
Οι αμερικανικές Αρχές αναζητούν με εντατικούς ρυθμούς το πρόσωπο που διέρρευσε στα ΜΜΕ πληροφορίες για την επιχείρηση διάσωσης ενός δεύτερου Αμερικανού πιλότου στο Ιράν, μετά την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε τη Δευτέρα (6/4) ότι η κυβέρνηση δεν συζητούσε για το πρώτο περιστατικό όταν ξαφνικά εμφανίστηκε διαρροή για τον δεύτερο πιλότο.
«Ελπίζουμε να βρούμε τον υπεύθυνο για τη διαρροή και τον ψάχνουμε εντατικά… Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας και απείλησε ευθέως ότι όποιος διέρρευσε την πληροφορία θα αντιμετωπίσει ποινική δίωξη. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το Ιράν δεν γνώριζε την κατάσταση του δεύτερου πιλότου πριν τη δημοσίευση της είδησης, γεγονός που περιέπλεξε σημαντικά την επιχείρηση διάσωσης.
Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι τα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν τη διαρροή θα κληθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα του υπευθύνου, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη.
«Ψάχνουμε εντατικά για τον υπεύθυνο. Θα πάμε στο μέσο ενημέρωσης και θα πούμε: “Εθνική ασφάλεια – αποκαλύψτε τον ή πηγαίνετε φυλακή”», κατέληξε ο Τραμπ.
🚨🔥 BREAKING: President Trump says someone LEAKED classified information on the rescue operation of the rescued F-15 Colonel.
“When they did that, all of a sudden, the entire country of Iran knew that there was a pilot that was somewhere on their land that was fighting for his… pic.twitter.com/iFvUI5YKJq
— The Patriot Oasis™ (@ThePatriotOasis) April 6, 2026
Τραμπ vs Φέτας: Η Αμερικανική εκστρατεία για «Fake» τυριά που σαρώνει τις εξαγωγές
Απάντηση Ιράν στο τελεσίγραφο Τραμπ: «Δεν ανοίγει το Ορμούζ χωρίς αποζημιώσεις» Συναγερμός στη διεθνή αγορά
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




