ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο αιφνιδιασμός της Ομπρέλας πάγωσε τους Προεδρικούς- Το νέο σπίτι της Ντόρας στα Χανιά

Share:
Ο αιφνιδιασμός της Ομπρέλας πάγωσε τους Προεδρικούς- Το νέο σπίτι της Ντόρας στα Χανιά

e.dimartika

Δευ, 04/18/2022 – 07:53

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη. Πως έφτασαν ως εκεί; Ο πρώην Πρωθυπουργός με τον μακροβιότερο υπουργό Οικονομικών του. Το σκέφτομαι καθώς χαζεύω τα ΙΧ στο πάρκινγκ. Εάν η πολιτική του Ευκλείδη τσεκουρωσε την μεσαία τάξη, η πολιτική του Κυριάκου της έδωσε πολλά νέα αυτοκίνητα και μάλιστα αξίας. Πού πάει όμως η μεσαία τάξη σήμερα; Από 20.000 και πάνω τα ριζοσπαστικά ΙΧ στο πάρκινγκ του Ταε Κβο Ντο. Μαζί με τα αυτοκίνητα χαζεύω και τους κουρασμένους συνέδρους να αδειάζουν το κλειστό. Ευτυχώς που καμμιά χιλιάρα από αυτούς δεν εμφανίστηκαν καθόλου, κι έτσι το άδειασμα ήταν ευκολότερο. Αρκετοί από όσους έλειπαν, είτε λέει δεν είχαν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα γύρω-γύρω , καθώς το κόμμα κάλυπτε μετακίνηση και διαμονή, είτε βρήκαν ευκαιρία για dolce vita στην Αθήνα με καλυμμένα τα νώτα για τις κομματικές υποχρεώσεις.

Βέβαια η απουσία τόσων πολλών συνέδρων, είναι αποκαλυπτική για το νέο κόμμα. Κάτι δεν πήγε καλά τελικά, και δεν ήταν το μόνο.

Στο πάρκινγκ

Ως γνωστόν οι μεγάλες ειδήσεις βγαίνουν από ασήμαντες λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του 3ου Συνεδρίου Συριζα-ΠΣ , αρκούσε να παρατηρήσεις τις κινήσεις στο πάρκινγκ. Μόλις άρχισαν οι μαζικές αποχωρήσεις με πούλμαν και ΙΧ, συνέδρων από επαρχία, ανέβηκε στο κατακόρυφο το θερμόμετρο μέσα στην αίθουσα. Η ηττημένη Ομπρέλα, μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης του Αλέξη για αλλαγή εκλογής Προέδρου και ΚΕ, κατέθεσε τροπολογία. Η τροπολογία ήθελε στην εκλογή Προέδρου και ΚΕ να έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά σε νομαρχιακές κομματικές εκλογές, ενώ πρότεινε τα νέα μέλη να είχαν τουλάχιστον μια αυτοπρόσωπη είτε ηλεκτρονική παρουσία, στην οργάνωση μελών όπου θα εντάσσονταν.

Έγινε του Ταε Κβο Ντο

Στην πρόταση του Αλέξη που έλαβε 75% στις εκλογές που θα γίνουν 15 Μαΐου στη, κάλπη για την εκλογή νέας Κ.Ε. θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του Κόμματος έως τις 21/3.

ΟΜΩΣ στην κάλπη για εκλογή Προέδρου θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και όσοι θα παρουσιαστούν για να εγγραφούν μέλη του Κόμματος την ημέρα της ψηφοφορίας. Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τους συνέδρους, και τα μέλη να φέρουν όσους περισσότερους μπορούν στην κάλπη έως τις 15 Μαΐου. Όλα έβαιναν καλώς. Κανείς Προεδρικός δεν έβλεπε το πάρκινγκ. Το έβλεπαν όμως οι της Ομπρέλας και τότε χτύπησαν με την κατάθεση της τροπολογίας. Πιστεύω ότι ήταν σχέδιο Σκουρλέτη, αλλά και Ευκλείδη. Ο συσχετισμός μέσα στην αρένα εκείνη την στιγμή ήταν 50-50%. Οπότε όλα ανοιχτά. 

Τα ’χασαν

Οι Προεδρικοί έμειναν «Παυλόπουλος» από τον αιφνιδιασμό. Το Προεδρείο (Γεροβασίλη, Σκορίνης κλπ) επίσης. Μάταια ο Πρόεδρος Αλέξης περίμενε ν’ ανέβει στο βήμα ένας Σπίρτζης, ένας Ραγκούσης, (από Νίκο Παππά δεν περίμενα, ούτε κι ο Αλέξης), για να πουν κάτι.  Έπεσε παγωμάρα γιατί τα κουκιά δεν έβγαιναν. Κάτι είπε ο Τζανακόπουλος για την κατάθεση της τροπολογίας, αλλά τελικά χρειάστηκε να το πάρει πάνω του ο ίδιος ο Τσίπρας.  Μάλιστα. Ο Πρόεδρος χρειάστηκε να μιλήσει για τα διαδικαστικά, να καθησυχάσει άπαντες, για να κλείσει το θέμα.  Πως έκλεισε; Αποφασίστηκε η ψηφοφορία για το Καταστατικό , (εκεί κατατέθηκε η τροπολογία) να μετατεθεί την ημέρα των εκλογών για Πρόεδρο και ΚΕ. Τρεις κάλπες λοιπόν στην μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας του Συριζα.

900 υποψήφιοι

Εν τω μεταξύ στο Συνέδριο κατατέθηκαν υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή. Μαζεύτηκαν καμιά 900αριά χαρτάκια, με διευθύνσεις και ονόματα. Κάθε ενδιαφερόμενος κατέθετε το χαρτάκι του, και μπορούσε κάποιος να καταθέσει και για λογαριασμού τρίτου, δηλαδή μέλους που δεν είχε εκλεγεί Σύνεδρος. Όπως μου είπαν κάτι γλαρόνια του Φαλήρου που παρακολούθησαν,  κατατέθηκαν πολλές υποψηφιότητες από πλευράς Προεδρικών οι οποίες δεν τους ευνοούν γιατί διασπώνται δυνάμεις.

Οι ποσοστώσεις

Στους 300 της νέας ΚΕ άλλωστε θα πρέπει να ισχύσουν τα εξής: οι μισοί να είναι γυναίκες. Το 20% να είναι βουλευτές. Το 20% να είναι από Προοδευτική Συμμαχία.

Αλλιώς πως θα εκλεγούν στην ΚΕ πχ  ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Νίκος Μπίστης και ο Φώτης Κουβέλης. Ο τελευταίος επέλεξε μια γκρι μάσκα για το 3ο Συνέδριο. Παρέμεινε ήρεμος. Κατάφερε να κυριαρχήσει τα έντονα συναισθήματα  που του προκάλεσε ο χώρος. Πόσο μακρινό εκείνο το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ στο οποίο δεν εξελέγη καν Σύνεδρος. Στο Συνέδριο που ακολούθησε ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Εφυγαν όλοι πλην Παπαδημούλη που δεν του βγήκε καθόλου άσχημα. Για ιστορικούς λόγους παραθέτω την δήλωση που είχε κάνει τότε ο ίδιος άνθρωπος όπου εξηγούσε γιατί έφυγε. 

Και ο Κουβέλης

Ο Κουβέλης όπως τον «είδε» ο Αγγελος Καλοδούκας (left)

«Υποστηρίξαμε σταθερά και προσπαθήσαμε να σας πείσουμε ότι η επιμονή στη διατήρηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας σε αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο αναγκαίο άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία, μας καθηλώνει και μας οδηγεί σε πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα. Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων και τη μόνιμη εχθρότητά του προς το κόμμα μας, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία. Εξάλλου, ο αριστερισμός που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πλαίσιο πολιτικής ασφυξίας για τη σύγχρονη, ανανεωτική, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε. Ζητήσαμε την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θεωρήσαμε ως ζήτημα κορυφαίας σημασίας». 

Δώδεκα χρόνια μετά, ο Αλέξης δίνει μάχη για να αποτινάξει τον αριστερισμό από το κόμμα. Ενώ με τον αριστερισμό μέσα, κατάφερε να βγει πρώτο κόμμα και κυβέρνησε την χώρα 4,5 χρόνια. Ο Φώτης επιστρέφει εκεί που τον έδιωξαν. Για τον αριστερισμό θα δείξει. 

Οι εντυπώσεις

Η εγγραφή μελών ακόμα και πάνω στην κάλπη της 15ης Μαΐου είναι στο στοίχημα του Αλέξη να κοντράρει Ανδρουλάκη στην εκλογή. Σε ότι αφορά την ΚΕ, οι εντυπώσεις θα παιχτούν στην πρώτη 5άδα, άντε 10άδα της Αθήνας. Ο Πολάκης που βγήκε πρώτος σε χειροκρότημα μεταξύ των συνέδρων, το πολύ να βγει πρώτος στα Χανιά.

Στα Χανιά

Στα Xανιά, όπου η Grande Dame Ντόρα Μπακογιάννη παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της αμερικανικής αντιπροσωπείας που επισκέφτηκε την Σούδα μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον G. Pyett, τρεις αμερικανούς βουλευτές τους κ.κ. Tony Gonzales ,  Salud Carbajal , Rick Larsen και τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη, Θοδωρή Ρουσσόπουλο και Τάσο Χατζηβασιλείου.

Το νέο σπίτι της Ντόρας

Όλοι αυτοί οι τυχεροί απόλαυσαν το νέο σπίτι της Ντόρας στα Χανιά (στο πατρικό μένει ο Κυριάκος),  και ένα αξέχαστο τραπέζι με θέα τις χιονισμένες κορυφές στα Λευκά Όρη. Το τραπέζι, εκτός από τσικουδιά, είχε κρητικές λιχουδιές, γιουβέτσι με θαλασσινά, τα θρυλικά ντολμαδάκια, γαρίδες, σαλάτες και φυσικά νηστίσιμα γλυκά. Ουκρανία, Τουρκία, ελληνο-αμερικανικά, κυριάρχησαν στην συζήτηση που διηύθυνε με μαεστρία η οικοδέσποινα θα έλεγα.

Στο Επικρατείας;

Το νέο της σπίτι το οποίο γεμίζει με εγγόνια, είναι μεγάλος πειρασμός εάν της προταθεί το Επικρατείας για την επόμενη Βουλή. Ο Κυριάκος επιθυμεί να δώσει συμβολικά την μάχη της Κρήτης, την οποία τόσο ο Αλέξης, όσο κι ο Ανδρουλάκης  θεωρούν σπίτι τους. Νομίζω όμως, ότι παρά τις προκλήσεις σε ζητήματα υγείας, η ψηλή, δεν έχει καταλήξει ακόμα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Ο αιφνιδιασμός της Ομπρέλας πάγωσε τους Προεδρικούς- Το νέο σπίτι της Ντόρας στα Χανιά
INSIDE OUT
tsipras_tsakalotos.jpg
On
OffΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κύματα ανατιμήσεων που θυμίζουν… δραχμή στα σούπερ μάρκετ

Next Article

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στις «ράγες» για τη Διυπουργική ΣΔΙΤ η mega σύμβαση για είσοδο ιδιώτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μετρό Θεσσαλονίκης: Στις «ράγες» για τη Διυπουργική ΣΔΙΤ η mega σύμβαση για…