ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κατεδάφισε αυθαίρετα ξενοδόχου στο Καλό Λιβάδι και…βρήκε τον μπελά του

Share:

«Αδικαιολόγητη» και «κόντρα στην κοινή λογική», χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την προσαγωγή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της και δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, επειδή, όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση, «τόλμησε» να ασκήσει τις θεσμικές του αρμοδιότητες και να προστατεύσει τον δήμο του «από αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές».

Σε βάρος του κ. Κουκά είχε υποβάλλει μήνυση επιχειρηματίας του νησιού. Η ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημάρχου γιατί «έκανε το αυτονόητο. Εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου του για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου».

Επίσης, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «σε μια περίοδο που η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των δήμων μας αναδεικνύονται σε προτεραιότητα, δεν μπορεί θεσμικά όργανα του κράτους να αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά αυτούς που παρανομούν απροκάλυπτα και τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που προσπαθούν να αποτρέψουν παράνομες πράξεις που στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Δηλώνει δε, ότι «η Αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί της δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται και είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου μας δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά και στην προσπάθεια του να διαφυλάξει τον δήμο και την τοπική του κοινωνία από παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που βλάπτουν τα συμφέροντά τους». Τέλος, η ΚΕΔΕ καλεί την Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα «να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης στην αυτοδιοίκηση και στις δυνάμεις της νομιμότητας και να μην λειτουργούν με τη λογική του Πόντιου Πιλάτου, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και πολιτικού και νομικού πολιτισμού» υπογραμμίζει.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σύρου, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, που είχε συλληφθεί νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης με την αυτόφωρη διαδικασία έξω από το δημαρχείο του νησιού, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν σχετικών διευκρινίσεων που δόθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Μυκόνου συνελήφθη καθώς πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις κατοίκων, με αφορμή αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν στην παραλία Καλό Λιβάδι. Μάλιστα, τα ξημερώματα της Τρίτης τρία σκαπτικά μηχανήματα της δημοτικής Αρχής γκρέμισαν τα παράνομα κτίσματα, τα οποία φέρεται να έχτισε ξενοδόχος της περιοχής.

Το ίδιο πρωί ο ξενοδόχος υπέβαλε μήνυση κατά του δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά, ο οποίος συνελήφθη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος είχε στην κατοχή του όλα τα νόμιμα έγγραφα, αλλά και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ομόφωνα ήταν υπέρ της κίνησης στο Καλό Λιβάδι και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οι γυναίκες όπως τις θέλουν οι Ταλιμπάν

Next Article

Η Μπάγερν πήρε το Σούπερ Καπ Γερμανίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο στα Βίλια, αλλά πολλές ενεργές εστίες…