ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο large Μακρόν έβαλε φωτιά στις αντλίες – Η Ρωσία θα πληρώνει σε ρούβλια…

Share:
Ο large Μακρόν έβαλε φωτιά στις αντλίες – Η Ρωσία θα πληρώνει σε ρούβλια…

cstetou

Τετ, 03/16/2022 – 07:40

Ο large Μακρόν τα δίνει όλα! Τα λεφτάκια θα επιστρέφονται αυτόματα με κάθε επίσκεψη σε βενζινάδικο. Επί τόπου θα πιστώνεται η έκπτωση. Αυτόματα γενική επιδότηση. Και ο πελάτης ευχαριστημένος και ο βενζινάς νε την ευγενική παροχή του κράτους. Για όλους! Εμ εκλογές έχει μπροστά του ο Μακρόν. Είναι ώρα για αποκλεισμούς και προϋποθέσεις; Και από κοντά και οι Γερμανοί και ο Σολτς που κυριολεκτικά… ζητιανεύει λίγη πολιτική αποδοχή. Μια χαρά του έκατσε. Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. 

Εμάς εδώ δεν είμαι βέβαιος ότι μας ήρθε και τόσο βολικά όλο αυτό. Δεν πήγαινε για οριζόντια έκπτωση για όλους το πράγμα. Εξ ου και τα περί εισοδηματικών κριτηρίων κλπ… Τώρα όμως; Το γαλλικό μοντέλο του… σοσιαλιστή και κοινωνία την Μακρόν – που βγαίνει πλέον και φωτό αξύριστος στο δρόμο προς τις κάλπες- διευρύνει πολύ την παροχή. Άντε τώρα να πληρώνεις εκπτώσεις σε όλους αυτούς τους «πλούσιους» – για να θυμηθούμε και τον Θόδωρο – που θα ορμήσουν με τα καγιέν στα βενζινάδικα. Και παίρνουν και πολύ καύσιμο αυτά…

Όμως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα τι να κάνεις; Χουβαρνταλίκια με λιγότερα από τους άλλους δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδώσουν όσο θα μπορούσαν… Οπότε; Α και δεν έχει μόνο ο Μακρόν κάλπες μπροστά; Έστω και όχι τόσο άμεσα… Για να δούμε…

Εικόνα

Με περιοδεία στη Θεσσαλίας ξεκινούν οι συναντήσεις του Βασίλη Ψάλτη και στελεχών της Alpha Bank με επιχειρηματίες της περιφέρειας. Η διοίκηση της Alpha δίνει βαρύτητα στη στήριξη της επιχειρηματικότητας όχι μόνο ως μήνυμα δια της παρουσίας του ίδιου του κ. Ψάλτη αλλά και ως ουσία, ώστε να συμβάλλει -μέσα και από την ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης- αποτελεσματικά και με άμεση πρόσβαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και στη στήριξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα. 

Εικόνα

Μόλις 0,2% του συνολικού ενοποιημένου ενεργητικού της Πειραιώς εκπροσωπεί η θυγατρική στην Ουκρανία, οπότε no problem γενικώς. Καθώς όμως βρισκόμαστε σε σχετικά άγνωστα νερά στην οικονομία λόγω πολέμου έχει ενδιαφέρον η εκτίμηση που έγινε χθες από τον κ. Χρήστο Μεγάλου για τον πληθωρισμό στο 6%-7% και για την ανάπτυξη στο 3%-4%. 

Συναδελφικά μιλώντας, σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος! Τι να πω! Αναφέρομαι στη “συναδελφική” ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής που καλούν σε απεργία και μάλιστα διαρκείας (!) τους συναδέλφους τους…

Και τραβώντας ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης αναφέρω: “Για να προστατεύσουμε την Εταιρεία από πρακτικές που θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της. Η Εθνική Ασφαλιστική δεν είναι ένα μετέωρο brand” μια ταμπέλα”. 

Δε θα σχολιάσω περαιτέρω τις προθέσεις του συλλόγου διότι ποιος είμαι εγώ να το πράξω…

Και σα να μη φτάνει αυτό ήρθε και ανακοίνωση από την 3η μεγαλύτερη παράταξη του ΣΥΕΤΕ με τίτλο: Nα σταματήσουν τώρα οι αφόρητες πιέσεις στους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας για τους στόχους.

Νομίζω πως συνδικαλιστικά τουλάχιστον σας έχω καλύψει για σήμερα. Πώς το έλεγαν οι αθλητικοί; Δεν περιγράφω άλλο… Ήμαρτον

Και ενώ συμβαίνουν όλα  τα παραπάνω,  η Ρωσία όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα υιοθετεί τον κατάλογο των «εχθρών» χωρών στις οποίες θα πληρώσει τα χρέη της σε ρούβλια. Οποιαδήποτε ρωσική επιχείρηση θέλει να συνεργαστεί με άτομα ή οντότητες από τη λίστα των «μη φιλικών χωρών» της θα χρειαστεί την έγκριση της κυβέρνησης, δήλωσε η Μόσχα την Τρίτη (8 Μαρτίου) μετά τη δημοσίευση της λίστας το Σάββατο.

Μιας και μιλάμε για Ρωσία εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ότι «οι πρώτες ύλες που προμηθεύονταν ο Όμιλος και η Εταιρεία από την αγορά της Ρωσίας, κυρίως πρωτόχυτο αλουμίνιο, κινούνται σε αξίες που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5%-7% των συνολικών αγορών». Γιατί δεν θεωρώ ότι μια εταιρία του μεγέθους της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δεν μπορεί να δώσει ακριβές μέγεθος. Δεν νομίζω να μην γνωρίζουν ακριβώς… 

Κατά τα λοιπά πολύ ενδιαφέρουσα η παραίτηση της εσωτερικής ελέγκτριας του ομίλου Φουρλή. Παρακολουθούμε την υπόθεση και θα επανέλθουμε. Επισημαίνουμε ωστόσο ότι η κα Μπογδάνου πήγε στον όμιλο Φουρλή το 2018 μετά από τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου εσωτερικού ελεγκτή. 

Βέβαια δεν είναι μόνο η Φουρλής που αλλάζει εσωτερικό ελεγκτή, αλλά τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο της αλλαγής εσωτερικών ελεγκτών έχει λάβει διαστάσεις και δεν πιστεύω ότι γεγονός ότι είναι τυχαίο. Αντίθετα μου ψιθυρίζουν ότι τραβήχτηκαν αυτιά από την εποπτική αρχή.

SEO Title
Ο large Μακρόν έβαλε φωτιά στις αντλίες – Η Ρωσία θα πληρώνει σε ρούβλια…

Στήλη

Cover Image

Show In Latest
On

Is Native
OnΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ρεύμα: «Κλείδωσε» η γενναία αύξηση των επιδοτήσεων για τον Απρίλιο

Next Article

Όταν ο Ρέγκλινγκ νιώθει τρόμο για την ευρωπαϊκή οικονομία, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Όταν ο Ρέγκλινγκ νιώθει τρόμο για την ευρωπαϊκή οικονομία, εμείς…