ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο Μπάιντεν τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του μεγάλου λιμού στην Ουκρανία, επί Στάλιν

Share:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τίμησε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων του μεγάλου λιμού στην Ουκρανία, επί καθεστώτος  Στάλιν, επαναλαμβάνοντας επίσης τη στήριξή του στο Κίεβο, στην αντιπαράθεσή του με τη Μόσχα.

Πολλά εκατομμύρια Ουκρανοί πέθαναν την περίοδο 1932-33, όταν εφαρμόστηκε το πρόγραμμα αναγκαστικής κολεκτιβοποίησης που είχε αποφασίσει ο τότε ηγέτης της πρώην ΕΣΣΔ, με αποτέλεσμα οι αγρότες και όσοι εξαρτώνταν από εκείνους να μείνουν χωρίς τρόφιμα.

Ο “Μεγάλος Λιμός” ή “Γολοντομόρ”, όπως αποκαλείται στα ουκρανικά, τιμάται κάθε χρόνο τον Νοέμβριο.

“Τιμούμε τα εκατομμύρια των αθώων Ουκρανών που υπέφεραν και χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Γολοντομόρ” ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του. “Οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στον λιμό αυτό ήταν θύματα της βάναυσης πολιτικής και των σκόπιμων ενεργειών του καθεστώτος του Ιωσήφ Στάλιν”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ “είναι δεσμευμένες” απέναντι στον ουκρανικό λαό και στηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κέρδη 767 εκ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα επιστρέφουν τώρα στην Ελλάδα οι Κεντρικές Τράπεζες

Next Article

Σταθεροποιητικές κινήσεις για το αργό

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στα 78,39 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε το αργό. Διαβάστε όλο…