ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο Ν. Δένδιας στο υπουργικό Φόρουμ Συνεργασίας για τον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό

Share:

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για να  συμμετάσχει στο υπουργικό Φόρουμ για τη Συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, που διοργανώνεται από τη γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο κ. Δένδιας αναμένεται  να αναχωρήσει μετά τη συνεδρίαση του σημερινού ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό.

Στη διάσκεψη  θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ και οι ομόλογοί τους από περίπου 30 κράτη της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών και περιφερειακών οργανισμών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αντικείμενο του φόρουμ είναι η αναζήτηση τρόπων για την παγίωση και ενδυνάμωση των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της ΕΕ και των κρατών του Ινδο-Ειρηνικού, στη βάση της πολυμερούς διπλωματίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Δένδιας αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομόλογούς του από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού. Ειδικότερα, με τη Nanai Mahuta (Νέα Ζηλανδία), τη Retno Marsudi (Ινδονησία), τον Chung Eui-yong (Δημοκρατία της Κορέας), τον Dr. Jaishankar (Ινδία), τον Teodoro Locsin (Φιλιππίνες) και τον Vivian Balakrishnan (Σιγκαπούρη).

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Α. Γεωργιάδης: Καμία ανησυχία για την επάρκεια φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Next Article

Γεροτζιάφας: Μέτρα εδώ και τώρα αλλιώς Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα ζήσουμε νέο πανδημικό κύμα (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Εάν δεν εφαρμοστεί συγκεκριμένη στρατηγική και μέτρα τώρα με μια…