ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο “πόλεμος” ΕΕ – AstraZeneca – Τι αποφάσισε δικαστήριο στις Βρυξέλλες

Share:

Την ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση σχετικά με την προμήθεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η AstraZeneca, καθώς δικαστήριο στις Βρυξέλλες απέρριψε το αίτημα της Ε.Ε. για περισσότερες παραδόσεις εμβολίων ως το τέλος Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η αγγλοσουηδική εταιρεία είχε δεσμευτεί με συμβόλαιο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραδώσει στο μπλοκ των 27 κρατών-μελών 300 εκατ. δόσεις ώς το τέλος Ιουνίου, αλλά προβλήματα στην παραγωγή ανάγκασαν τη φαρμακευτική να αναθεωρήσει χαμηλότερα τον στόχο, στα 100 εκατ. εμβόλια.

Η διαφωνία οδήγησε σε διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών και η Ε.Ε. κινήθηκε νομικά, για να λάβει τουλάχιστoν 120 εκατ. δόσεις εμβολίων ώς το τέλος Ιουνίου.

Η AstraZeneca σήμερα ανέφερε ότι το δικαστήριο στις Βρυξέλλες αποφάνθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να παραδώσει μόλις 80,2 εκατ. δόσεις ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι η AstraZeneca πρέπει να παραδώσει 15 εκατομμύρια δόσεις έως τις 26 Ιουλίου, άλλα 20 εκατομμύρια έως τις 23 Αυγούστου και άλλα 15 εκατομμύρια έως τις 27 Σεπτεμβρίου, συνολικά 50 εκατομμύρια δόσεις. Η ΕΕ είχε ζητήσει 90 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αυτές τις προθεσμίες παράδοσης, η AstraZeneca θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 10 € ανά δόση που δεν έχει παραδοθεί.

Ωστόσο, άλλη γνώμη φαίνεται πως έχει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την απόφαση της Παρασκευής καθώς το δικαστήριο «υποστήριξε την άποψη της ΕΕ ότι η AstraZeneca – κατά της οποίας η Ένωση έχει ασκήσει πρόσφατα και δεύτερη αγωγή – δεν είχε τηρήσει τις δεσμεύσεις της».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

“Βουτιά” 530 μονάδων για τον Dow – Είχε την χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο

Next Article

«Βουτιά» 530 μονάδων για τον Dow Jones

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στο κόκκινο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones…