ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

O ΟΑΣΘ απαντά στα fake news

Share:

H διοίκηση του ΟΑΣΘ αποφάσισε να απαντήσει σε φήμες και διαδόσεις που χαρακτηρίζει ως fake news παραθέτοντας τα δικά της  στοιχεία και αντικειμενικά δεδομένα:

  • Αυτή την περίοδο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν από τον ΟΑΣΘ κατά μέσο όρο 440 οχήματα την ημέρα, ενώ εντός του Ιουνίου υπήρξαν ημέρες που βγήκαν και 460. Δηλαδή, πάνω από +90% αύξηση σε σχέση με τα 235 που παραλάβαμε τον Αύγουστο του 2019.

Από αυτά:

  • τα 157 είναι παλαιά οχήματα του ΟΑΣΘ,
  • τα 143 προέρχονται από την σύμβαση leasing,
  • τα 124 από την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και
  • 16, αυτή την περίοδο, είναι από τα λεωφορεία που μας παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αφού τα προμηθεύτηκε από την Λειψία.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία, που προέρχονταν από την Λειψία, ήταν εξαρχής γνωστό ότι δεν διέθεταν κλιματισμό.

Για αυτό τον λόγο, ο ΟΑΣΘ έχει κινηθεί για την τοποθέτηση κατάλληλων κλιματιστικών μονάδων, ώστε να κυκλοφορήσουν ξανά στους δρόμους της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, η προσωρινή σταδιακή απόσυρση τους είναι προφανές από τα στοιχεία ότι δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η προαίρεση του διεθνούς διαγωνισμού για την μίσθωση επιπλέον ογδόντα (80) λεωφορείων. Συγκεκριμένα, σήμερα (25.06.2021) εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ ο φάκελος που υπέβαλλε ο ανάδοχος, και την επόμενη εβδομάδα αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η προαίρεση είναι ήδη εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο πλαίσιο της αρχικής σύμβασης.

Στο διάστημα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η σταδιακή ένταξη και των 80 λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ, ώστε να φτάσουμε σε υπερδιπλασιασμό των οχημάτων που παραλάβαμε σε κυκλοφορία.

Αυτή είναι -με στοιχεία- η πραγματικότητα την οποία ζουν καθημερινά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.

The post O ΟΑΣΘ απαντά στα fake news appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Next Article

Χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας – Πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ο «βασιλιάς» των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο…