ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Οι 3 νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που αλλάζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι το Σούνιο και το Λαύριο

Share:

3 νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις θα αλλάξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι το Σούνιο και το Λαύριο, γιατί δεν είναι μόνο το Ελληνικό αλλά και όλες οι άλλες περιοχές στην πανέμορφη νότια ακτογραμμή της Αττικής που μεταμορφώνονται τουριστικά.

Μια από τις τρεις επενδύσεις βρίσκεται ήδη σε υλοποίηση από γνωστή Ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα ξενοδοχείων που θα ανοίξει το πρώτο της resort στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Στα σκαριά βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλες επενδύσεις, που αφορούν την αξιοποίηση ημιτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε θέση – φιλέτο αλλά και μεγάλης έκτασης οικοδομικού συνεταιρισμού εκτός των άλλων η οποία δικαίως χαρακτηρίζεται (εφόσον υλοποιηθεί) “νέο μικρό Ελληνικό”.

Δείτε ποιές 3 περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρα θα μεταμορφωθούν μέσω των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που σχεδιάζονται.

Η επένδυση που πάει για… Στρατηγική στη Σαρωνίδα

Στα σκαριά βρίσκεται μια νέα Στρατηγική Επένδυση – μαμούθ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα μικρό “νέο Ελληνικό” λόγω του μεγέθους της έκτασης και της επένδυσης.

Ο λόγος για τη μεγάλη μικτή επένδυση που σχεδιάζεται στην περιοχή της Σαρωνίδας και αφορά εκτάσεις του οικοδομικού συνεταιρισμού “Η Υγεία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς και δημοσιεύματα, μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, που με παρόμοιο τρόπο έχει εντάξει μεγάλη τουριστική επένδυση στη Μύκονο στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, έχει αγοράσει εκτάσεις από το συνεταιρισμό και εκτός αυτού με σκοπό την ανάπτυξη ενός μεγάλου συγκροτήματος μικτής χρήσης: από ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ έως κατοικίες και δομές εκπαίδευσης και υγείας.

Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 750 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντάς την 2η μεγαλύτερη σε ύψος επένδυση – ανάπτυξη στην Ελλάδα, μετά το Ελληνικό, και χαρακτηρίζοντάς το ως “νέο μικρό Ελληνικό”.

Η έκταση χωροθετείται στη Σαρωνίδα και αποτελείται από 6.500 στρέμματα.

Περιλαμβάνει οικόπεδα του οικοδομικού συνεταιρισμού “Η Υγεία” καθώς και άλλες όμορες εκτάσεις στην περιοχή που ξεκινά περίπου 1 χιλιόμετρο μετά το Grand Resort Lagonissi.

H έκταση φτάνει μέχρι τα βόρεια και ανατολικά όρια της πόλης της Σαρωνίδας ενώ περιλαμβάνει και μέρος του ορεινού όγκου πίσω από τη Σαρωνίδα.

Άποψη της Σαρωνίδας - Πηγή: Canva Pro

Άποψη της Σαρωνίδας – Πηγή: Canva Pro

Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστή ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων είναι αυτή που σχεδιάζει την επένδυση με την Vita Development να κατονομάζεται, χωρίς κάτι τέτοιο όμως να έχει επίσημα ανακοινωθεί ή επιβεβαιωθεί.

Η επένδυση των 750 εκατ. ευρώ έχει ήδη βρεί σύμφωνα με τις πληροφορίες και τον τρόπο χρηματοδότησης με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και τραπεζικό δανεισμό.

Καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση και επένδυση, αυτή θα περιλαμβάνει σημαντικές αναπτύξεις που βγαίνουν εκτός των ορίων μιας τυπικής τουριστικής / οικιστικής επένδυσης.

Καταρχήν, λόγω της φύσης και τοποθεσίας της έκτασης, το πλάνο περιλαμβάνει την αναδάσωση άνω των 3.000 στρεμμάτων στον ορεινό όγκο στον οποίο εκτείνεται η επένδυση.

Θα περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχειακές μονάδες και οικιστικά συγκροτήματα, εμπορικούς χώρους καθώς και το μεγαλύτερο γήπεδο γκολφ της Αττικής, 18 οπών και διεθνών προδιαγραφών.

Θα διαμορφωθεί επίσης το παραλιακό μέτωπο ενώ θα γίνουν έργα και για τον ελλιμενισμό σκαφών (μαρίνα).

Παράλληλα, σημαντικό ποσό (όπως και στην περίπτωση του Ελληνικού) θα διατεθεί για τη δημιουργία των υποδομών που θα υποστηρίζουν την όλη επένδυση στην έκταση (από οδικό δίκτυο έως δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης) ενώ προβλέπεται να δημιουργηθούν επίσης δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο (κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας).

Η όλη επένδυση θα ολοκληρωθεί εντός 8ετίας, σε δύο φάσεις 4ετούς διάρκειας η κάθε μία.

Το νέο resort στην Πούντα Ζέζα

Μετά το επενδυτικό μπαράζ νέων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά γύρω από την πλατεία Ομονοίας, η ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels ανοίγει τα φτερά της στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με νέο 4άστερο resort κοντά στο Σούνιο.

Συγκεκριμένα, η Brown Hotels απέκτησε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην παραθαλάσσια περιοχή Πούντα Ζέζα κοντά στο Σούνιο.

Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 2 κτίρια σε μια έκταση 33 στρεμμάτων, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.

Το νέο 4άστερο resort της Brown Hotels στο Σούνιο - Πηγή: Elastic
Το νέο 4άστερο resort της Brown Hotels στο Σούνιο - Πηγή: Elastic

Μετά την μετατροπή του, θα λειτουργήσει ως resort 4 αστέρων, 179 δωματίων και σουιτών. Θα περιλαμβάνει επίσης πισίνα, εγκαταστάσεις spa, γυμναστήριο αλλά και συνεδριακό χώρο 500 ατόμων.

Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic.

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2022 με στόχο να ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη τουριστική σεζόν.

Το εγκαταλελειμένο συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα

Μια ακόμη υπό σχεδιασμό επένδυση βρίσκεται στο Λαγονήσι, στη διαδρομή προς το Σούνιο.

Πρόκειται για το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έκταση 65 στρεμμάτων, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα.

Έχει ονομαστεί και “ξενοδοχείο της χούντας” καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε την περίοδο της 7ετούς χούντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το υπερμεγέθες ξενοδοχειακό συγκρότημα, που παρέμεινε ημιτελές, αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και σειρές από bungalows μπροστά από αυτό.

Η δυναμικότητά του θα ξεπερνούσε τα 400 δωμάτια καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής.

Η έκταση και το ξενοδοχείο βρίσκεται στα χέρια της Eurobank η οποία κινεί τις σχετικές διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η απόκτησή του από νέο ιδιοκτήτη που θα το αξιοποιήσει.

Δημοσιεύματα ήθελαν διάφορες εταιρείες να το έχουν αποκτήσει, ανάμεσά τους και η Brown Hotels, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Έκταση – φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση

Εκτός των παραπάνω επιβεβαιωμένων επενδύσεων, το ΤΑΙΠΕΔ έχει και αυτό έναν “κρυφό άσο” στο μανίκι του, που αφορά μια έκταση φιλέτο στην ίδια περιοχή της Πούντα Ζέζα, που εν ευθέτω χρόνω θα αξιοποιηθεί και αυτή τουριστικά.

Αφορά ένα επικλινές ακίνητο με θέα στον όρμο Πούντα Ζέζα αποτελούμενα από 5 ανεξάρτητα όμορα ή γειτνιάζοντα οικόπεδα. Το ακίνητο έχει αμφιθεατρικό ανάγλυφο με ήπιες κλίσεις και απεριόριστη θέα στη θάλλασσα και στη Μακρόνησο.

Η περιοχή του ακινήτου, συνδυάζοντας τη θάλασσα με το πευκόφυτο βουνό, παρουσιάζει έντονη τουριστική-παραθεριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελεί κατ΄ εξοχήν περιοχή  εξοχικής κατοικίας.

Τo ακίνητο βρίσκεται στον κόλπο της Πούντα Ζέζα, ανατολικά του οικισμού Κάτω Ποσειδωνία.

Το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στην Πούντα Ζέζα - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στην Πούντα Ζέζα – Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Το ακίνητο είναι προσβάσιμο από την Αττική Οδό και στη συνέχεια απο τη Λεωφόρο Λαυρίου αλλά και από την παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου.

Το ακίνητο απέχει 2 χλμ από τη Μαρίνα Λαυρίου, 4 χλμ από την πόλη και το λιμάνι Λαυρίου και 65 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μετά από εκτίμηση των δεδομένων, είτε με εφαρμογή του υφιστάμενου πολεοδομικού καθεστώτος, είτε με το Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ανάπτυξη του με μικτές χρήσεις Τουρισμού – Αναψυχής και Τουριστικού – Παραθεριστικού Χωριού.

The post Οι 3 νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που αλλάζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι το Σούνιο και το Λαύριο appeared first on Bizness.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κατιάνα Μπαλανίκα – Αλέξανδρος Ρήγας: Όλο το παρασκήνιο της κόντρας τους

Next Article

Σταφίδα: Εντός του Μαρτίου οι ανακοινώσεις για την στήριξη των παραγωγών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε απόγνωση βρίσκονται οι σταφιδοπαραγωγοί με την τιμή να έχει…