ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

“Ομόλογο Μαρινάκη”. Από σήμερα μιλά η αγορά

Share:

Πρεμιέρα διαπραγμάτευσης  σήμερα για τα ομόλογα που διέθεσε CPLP Shipping Holdings, του ομίλου Μαρινάκη. Οι επικεφαλής και στελέχη του ομίλου θα κηρύξουν την έναρξη της σημερινής χρηματιστηριακή συνεδρίασης .

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαπραγματεύονται συνολικά 150.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 η μία.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης των ομολογιών είναι με λατινική γραμματοσειρά “CPLPB1”.

  • Η ανταπόκριση της Ελληνική αγοράς στην έκδοση του Ομολόγου ήταν εντυπωσιακή. Συμμετείχαν 8.324 αποταμιευτές με αποτέλεσμα η Δημόσια Προσφορά να καλυφθεί 5,3 φορές, καθώς προσφέρθηκαν πάνω από 800 εκατ. ευρώ. Απόδοση και επιτόκιο διαμορφώθηκαν στο 2,65%.

Η εταιρεία θα διαθέσει το σύνολο των κεφαλαίων που άντλησε για να εντάξει τρία LNG Carriers στον στόλο της, στο πλαίσιο του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

  • Με βάση την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδίου και τις προσδοκίες για τη πορεία των μεγεθών του Ομίλου θα διαμορφώνεται καθημερινά η τιμή των ομολόγων στο Χρηματιστήριο.

Τα τρία υπερσύγχρονα LNG Carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα κινούνται με καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο παράγει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ είναι και αποδοτικότερα ενεργειακά.

Η Capital Product Partners L.P. είναι εταιρεία του Ομίλου της οικογένειας Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος διαθέτει στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

 

The post “Ομόλογο Μαρινάκη”. Από σήμερα μιλά η αγορά appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ebury: Τα κρατικά ομόλογα συνεχίζουν να ξεπουλούν – “Ανθεκτικές” οι μετοχές

Next Article

Παγώνη: Πολύ σωστή η απόφαση να μην γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πιερία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να μην γίνουν παρελάσεις για την…