ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το πακέτο στήριξης των πυρόπληκτων

Share:

Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ, κάλυψη των ζημιών έως 70% για τις επιχειρήσεις, αναστολή φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πακέτο για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, τα στήριξης και οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν πρωτίστως από τα 500 εκατ. ευρώ του συμπληρωματικού προϋπολογισμού και αν χρειαστεί θα αναζητηθούν πόροι από ευρωπαϊκές πηγές.

Για τους δήμους της Βόρειας Εύβοιας η αναστολή φορολογικών/ασφαλιστικών υποχρεώσεων ισχύουν για όλους τους κατοίκους, ανεξάρτητα αν έχουν πληγεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ, άμεσα θα δίνεται προκαταβολή 5.000 – 12.000 ή 20.000 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς. Τα ποσά θα καταβάλλονται με μια αίτηση από 18 Αυγούστου από πλατφόρμα και οι πληρωμές θα γίνονται σε λίγες ημέρες.
  • Οι επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν με το 70% των απωλειών, με το 20% του ποσού να δίνεται ως προκαταβολή. Για τα ακίνητα που καταστράφηκαν θα λαμβάνουν προκαταβολή 5 έως 22 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τις ζημιές.
  • Ιδιες προκαταβολές θα δοθούν σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση 4.000 ευρώ πέραν των προκαταβολών του ΕΛΓΑ.
  • Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες. Επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ και αναστολή πλειστηριασμών. Στην Εύβοια τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους κατοίκους των δήμων που επλήγησαν. Οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα για τρίμηνη αναστολή εργασίας.

The post Το πακέτο στήριξης των πυρόπληκτων appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ-AMK ΑΚΤΩΡ & ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ

Next Article

Μητσοτάκης: Στεγαστική συνδρομή έως 150.000, άμεση ενίσχυση έως 20.000 ευρώ- Αποζημίωση επιχειρήσεων στο 70% – Όλα τα μέτρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ και άμεση προκαταβολή 5.000, 12.000…