ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

“Πανδημία”… παραιτήσεων CEOs στις τράπεζες

Share:

Η πρόσφατη είδηση που φιλοξένησε το Banks.com.gr περί παραίτησης του CEO της Barclays αποτελεί μονάχα την κορυφή του παγόβουνο.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος κλυδωνίζεται και οι μουρμούρες ξεκινούν και παραμένουν μέσα από τις κλειστές πόρτες των headquarters. Οι διεργασίες κορυφώνονται και αίφνης ανακοινώνεται η παραίτηση του CEO.

Τι εννοούμε; Με την βοήθεια του Bloomberg, διαπιστώσαμε ότι της τελευταίας παραίτησης στην Barclays, προυπήρξαν ακόμη 9 απομακρύνσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

Συγκεκριμένα, οι UniCredit, Danske Bank και Commerzbank είναι μεταξύ των τραπεζών των οποίων οι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν παραιτηθεί μετά από κάποιο πρόβλημα ή σκάνδαλο.

Συνολικά, το ήμισυ των διευθυνόντων συμβούλων από τις 20 κορυφαίες εισηγμένες τράπεζες της Ευρώπης έχουν διατηρήσει τη θέση τους για δύο περίπου χρόνια ή λιγότερο. Οι εναπομείναντες 10 CEOs βρίσκονται στο “τιμόνι” των τραπεζών για περισσότερα από εξήμισι έτη κατά μέσο όρο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Κάποια παραδείγματα: 

Σε λιγότερο από δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η Danske Bank αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλό της τον Απρίλιο, μετά από ολλανδική έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επίσης, ο Αντρέα Ορσελ αντικατέστησε τον Ζαν Πιέρ Μιστιέ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της UniCredit τον Απρίλιο, αφού συγκρούστηκε με το διοικητικό συμβούλιο για τη στρατηγική, συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσής του στις εγχώριες εξαγορές.

Ο Μάνφριντ Νοφ ανέλαβε την ηγεσία της Commerzbank τον Ιανουάριο, μετά από πολλαπλές αλλαγές στρατηγικής από τον προκάτοχό του που απέτυχαν να βάλουν τον γερμανικό πιστωτικό όμιλο σε σταθερή κερδοφορία.

The post “Πανδημία”… παραιτήσεων CEOs στις τράπεζες appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Απώλειες στην Ασία εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Next Article

Οι εφημερίδες της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Οι εφημερίδες της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2021      …