ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πάνω από ένα εκατομμύριο αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο για νησιά και Θεσσαλονίκη

Share:

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τον Ιούνιο οι αεροπορικές αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Fraport η οποία διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό συνολικά έφθασαν τους 1.067.037 και οι συνολικές αφίξεις μαζί με τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα, έφθασαν τις 1.472.836

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες από το εξωτερικό τον Ιούνιο, είχαν προορισμό τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κω, τα Χανιά, τη Σαντορίνη, τη Ζάκυνθο και τη Μύκονο!

Πρόκειται για πολύ μεγάλη αύξηση στις αφίξεις ταξιδιωτών και στις πτήσεις καθώς τον Ιούνιο του 2020, τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας ήταν πολύ αυστηρά και η τουριστική κίνηση ήταν ασήμαντη.

Τα στοιχεία της Fraport για τις αφίξεις από 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τα παρακάτω στοιχεία της Fraport αφορούν πτήσεις μόνο από το εξωτερικό τον Ιούνιο. Προηγείται η Ρόδος με 217.246 αφίξεις ταξιδιωτών και ακολουθούν, Θεσσαλονίκη 169.836 αφίξεις, Κέρκυρα 140.931 ταξιδιώτες, Κως 108.292 αφίξεις, Χανιά 91.309 ταξιδιώτες, Σαντορίνη, 89.407 αφίξεις, Ζάκυνθος 86.113 και Μύκονος 83.061 αφίξεις από το εξωτερικό.

Από την Ελλάδα οι αφίξεις τον Ιούνιο στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, έφθασαν συνολικά τις 405.199 και οι περισσότερες ήταν  για Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Ρόδο Χανιά και Μύκονο.

Νίκος Κωτσικόπουλος

The post Πάνω από ένα εκατομμύριο αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο για νησιά και Θεσσαλονίκη appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γνωστοποίηση τροποποίησης Οικονομικού Ημερολογίου 2021

Next Article

Ενέργεια: Τα οφέλη από τις διασυνδέσεις των νησιών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης θα οδηγήσει σε…