ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις με δυνατότητα έκπτωσης 3% έως τις 27 Αυγούστου

Share:

Με τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή, παρατείνεται μέχρι 27 Αυγούστου 2021, η δυνατότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης με έκπτωση 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού. Η δυνατότητα υποβολής δήλωσης με εφάπαξ καταβολή και έκπτωση 3% πριν δοθεί η αυτή παράταση έληγε στις 28 Ιουλίου 2021.

Ο οδηγός της η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι «ειδικά για το φορολογικό έτος 2020 η καταβολή του φόρου για τις δηλώσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι την 27η Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Αυγούστου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των έξι (6) επόμενων μηνών.

Η για να εξασφαλίσετε την έκπτωση 3% είναι η εξής:

Όταν ο φορολογούμενος υποβάλλει οριστικά τη φορολογική δήλωση και εκδώσει το εκκαθαριστικό, θα πρέπει να εστιάσει στην ταυτότητα οφειλής.

Συγκεκριμένα, στον πίνακα όπου παρουσιάζεται η συγκεντρωτική εικόνα ατομικών ανοικτών οφειλών εκτός ρύθμισης, θα πρέπει να πατήσει στο πεδίο «Έκδοση ταυτότητας οφειλής». Θα ανοίξει, τότε, ένα νέο παράθυρο και σε ένα από τα πεδία θα αναγράφεται μια ξεχωριστή ταυτότητα οφειλής στην οποία έχει υπολογιστεί η έκπτωση του 3%.

The post Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις με δυνατότητα έκπτωσης 3% έως τις 27 Αυγούστου appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Χρηματοοικονομικό ημερολόγιο (ενημερωμένο για την επιστροφή κεφαλαίου)

Next Article

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 12 έως 15 ετών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών άναψε η…