ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Παρέμβαση Στουρνάρα στην ΕΚΤ υπέρ των πολιτικών χαλάρωσης

Share:

Να μην «ερμηνεύσει» η ΕΚΤ υπερβολικά την απότομη άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ζητά με παρέμβασή του ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του σήμερα στο Bloomberg, με την οποία παρεμβαίνει καθώς η ΕΚΤ ετοιμάζεται να πάρει αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

«Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες που σχετίζονται με διάφορα σημεία συμφόρησης στην προσφορά, που προκλήθηκαν από την πανδημία» , εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την πολιτική που εξυπηρετεί την παρούσα στιγμή την ελληνική οικονομία και έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει τα μέτρα χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς η ελληνική οικονομία έχει πληγεί πρόσφατα όχι μόνον από την πανδημία αλλά και από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν ετησίως κατά 3% τον Αύγουστο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο της τελευταίας δεκαετίας και ξεπέρασαν το στόχο του 2% που είχε θέσει η ΕΚΤ μεσοπρόθεσμα.

Καθώς η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, οι αξιωματούχοι παραθέτουν τα επιχειρήματά τους για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής και δεν αποκλείονται διαφωνίες αν και η ΕΚΤ έχει διατηρήσει μέχρι στιγμής πιο προσεκτική στάση ακόμα και από τη Fed σχολιάζει το Bloomberg.

«Οι εξελίξεις στους μισθούς και το κόστος εργασίας που καθορίζουν τον πυρήνα του πληθωρισμού δεν εμφανίζουν την ίδια μεταβλητότητα με τον πληθωρισμό», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας. «Επομένως, βάσει αυτών των στοιχείων θα συνιστούσα προσοχή όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού σε σχέση με τον μεσοπρόθεσμο στόχο μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών που ήταν αντίθετες με την εφαρμογή νέου δόγματος από την ΕΚΤ, ήταν από το Βέλγιο και τη Γερμανία. Με συνεντεύξεις τους πρόσφατα, δημοσιοποίησαν,  ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης που εφάρμοσε η ΕΚΤ κατά την πανδημία θα πρέπει να λήξει τον Μάρτιο, όπως έχει προγραμματιστεί.

 

The post Παρέμβαση Στουρνάρα στην ΕΚΤ υπέρ των πολιτικών χαλάρωσης appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Next Article

«Οχι» του ΣτΕ στην αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα δημόσια νοσοκομεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Οχι» στην αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας  του εμβολιασμού στους…