ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πατέλης: «Καλωσορίζουμε τη συμφωνία της G7 για τη φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών»

Share:

«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η G7 για τη φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών», ανέφερε ο Αλέξης Πατέλης στη συζήτηση που είχε με τη Maria Tadeo από το Bloomberg, στο πλαίσιο του 10ου Investment Forum που οργάνωσε η ΕΧΑΕ με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, «θα συμμετέχει εποικοδομητικά στη συζήτηση που θα ακολουθήσει», καθώς δεν έχουν ακόμα κλείσει όλες οι λεπτομέρειες.

Ο Αλ. Πατέλης επισήμανε πως ο στόχος είναι αφενός οι μεγάλες πολυεθνικές «να πληρώνουν σε φόρους αυτά που τους αναλογούν και αφετέρου να υπάρχει ένα δίκαιο και διαφανές πλαίσιο που θα ισχύει για όλους».

Ο κ. Πατέλης μίλησε ακόμη και για τα πολύ καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2021, όπου, παρά το lockdown, και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, «το ΑΕΠ της χώρας είναι μόλις 2,7% κάτω από το τέταρτο τρίμηνο του 2019», ακριβώς πριν αρχίσει η πανδημία. Ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι προβλέψεις των επενδυτών για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2021 και του 2022.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού υπογράμμισε πως «όλες οι τράπεζες αναμένεται να φτάσουν σε μονοψήφια ποσοστά κόκκινων δανείων μέχρι το τέλος του 2022», με την στόχευση να αλλάζει σταδιακά προς την αύξηση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτόν τον λόγο και μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία τα μισά από τα 13 δισ. δανείων που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο του Ελλάδα 2.0.

Τέλος, ο κ. Πατέλης μίλησε για το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ρυθμίζει το καθεστώς όσων εργάζονται στις λεγόμενες συνεργατικές ψηφιακές πλατφόρμες. Σημείωσε, μάλιστα, πως μεταξύ άλλων προβλέπεται στο νομοσχέδιο ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες κατοχυρώνουν για πρώτη φορά το δικαίωμα στον συνδικαλισμό και στην απεργία, ενώ οι πάροχοι των υπηρεσιών θα είναι πλέον υποχρεωμένοι από τον νόμο να μεριμνούν για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Διστακτικότητα στη Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Next Article

Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 11χρονου – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 11χρονου – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο Tue, 08/06/2021…