ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

«Πετάει» το κοινό ομόλογο της ΕΕ με υπερδεκαπλάσια προσφορά για ποσό 10 δις ευρώ

Share:

«Πετάει» το 10ετές ομόλογο που εκδίδει συλλογικά η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών διεθνών οίκων, το οποίο προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ήδη συγκεντρώσει προσφορές 107 δις ευρώ για μία έκδοση 10 δις ευρώ, που θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, ΑΒΝ και Danske Bank εκτιμούν ότι λόγω του ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών η ΕΕ θα συλλέξει από τις αγορές ποσόν μεγαλύτερο των 10 δις ευρώ με την πώληση του 10ετούς ομολόγου, προχωρώντας και σε εκδόσεις συνολικού ύψους περί τα 80 δις ευρώ μέχρι τα τέλη του 2021.

Σίγουρη επιτυχία

Στο μεταξύ όλος χαμόγελα, εμφανίστηκε στο Bloomberg ο καθ’ ύλην αρμόδιος επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να προσθέσει 800 δις ευρώ στα επόμενα 5 χρόνια», εκδηλώνοντας ταυτόχρονα η βεβαιότητά του πως θα είναι μεγάλη επιτυχία. 

Όπως είπε «η όρεξη των διεθνών επενδυτών από όλο τον κόσμο είναι παρούσα, είχαμε μια τηλεδιάσκεψη με επενδυτές, ανάμεσα στην Κομισιόν, την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και εμένα εκ μέρους του ESM, νωρίτερα μέσα στη βδομάδα και ήταν ορατή η ικανοποίηση των διεθνών επενδυτών για την έκδοση αυτών των ομολόγων από την Ευρώπη».

Ένα νέο ελκυστικό asset

Η συγκυρία ευνοεί μετά από καιρό την ελληνική οικονομία, καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ (NextGenerationEU) έχει θετική επίδραση στο κόστος δανεισμού των χωρών της ΕΕ με χαμηλότερη πιστοληπτική ικανότητα, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Προσώρας, η Ελλάδα εμφανίζεται στις ομολογιακές αγορές με καλύτερες καμπύλες από την Ιταλία!

Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε πως «οι διεθνείς επενδυτές θέλουν να διαφοροποιήσουν τα assets τους. Πρόσθεσε πως «στα ομόλογα που εκδίδονται από την Κομισιόν ή τον ΕΣΜ  οι επενδυτές μπορούν να έχουν περί τις 30 μονάδες βάσης υψηλότερες αποδόσεις από τα γερμανικά ομόλογα, και γι’ αυτό είναι τόσο ελκυστικά».

The post «Πετάει» το κοινό ομόλογο της ΕΕ με υπερδεκαπλάσια προσφορά για ποσό 10 δις ευρώ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στο -1,2% η τουρκική λίρα, μετά την “αποτυχημένη” συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Next Article

Χρηματιστήριο: Πιέζονται χαμηλότερα οι τράπεζες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διατηρούν το πλεονέκτημα οι πωλητές, με τις τράπεζες να υποχωρούν…