Pezeshkian (Ιράν): Ακόμα μια μαύρη σελίδα στο ιστορικό αμέτρητων εγκλημάτων των ΗΠΑ, Ισραήλ

Pezeshkian (Ιράν): Ακόμα μια μαύρη σελίδα στο ιστορικό αμέτρητων εγκλημάτων των ΗΠΑ, Ισραήλ

Το καθεστώς του Ισραήλ στόχευσε το δημοτικό σχολείο Shajareh‑Tayyebeh , με αποτέλεσμα τουλάχιστον 108 μαθητές να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 92 να τραυματιστούν

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian, καταδίκασε έντονα την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε ένα δημοτικό σχολείο στο Minab, στην επαρχία Hormozgan, στο νότιο Ιράν.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Σάββατο, ο Pezeshkian χαρακτήρισε το γεγονός «σκληρό έγκλημα», προσθέτοντας ότι «αυτή η άγρια πράξη προσθέτει ακόμα μια μαύρη σελίδα στο ιστορικό αμέτρητων εγκλημάτων των επιτιθεμένων, μια μνήμη που δεν θα σβήσει ποτέ από την ιστορία του έθνους μας».
Το Σάββατο το πρωί, το καθεστώς του Ισραήλ στόχευσε το δημοτικό σχολείο Shajareh‑Tayyebeh, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 108 μαθητές να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 92 να τραυματιστούν, σύμφωνα με τοπικές αρχές.
Μερικά θύματα παραμένουν παγιδευμένα στα συντρίμμια, ενώ οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.
Ο Pezeshkian εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε ολόκληρο το έθνος.
«Μοιράζομαι τον βαρύ πόνο των οικογενειών των θυμάτων, του ευγενούς λαού του Minab και όλου του Ιράν, και στέκομαι μαζί τους σε αυτή τη θλίψη», δήλωσε.
Παράλληλα, κάλεσε τις υπηρεσίες διάσωσης, τις ιατρικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα και να δώσουν προτεραιότητα στην «άμεση και συνεχή βοήθεια προς τους τραυματίες και τις οικογένειες των πεσόντων».

www.bankingnews.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων