ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πιέσεις ασκεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ που αυξήθηκε 5,4% σε ετήσια βάση

Share:

Μεγάλες πιέσεις ασκεί η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου και των πρώτων υλών διεθνώς με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί σήμερα πληθωρισμός στις ΗΠΑ ο οποίος τρέχει με 5,4% αύξηση σε δωδεκάμηνη βάση.

Το δυσάρεστο νέο είναι πως με τέτοια αύξηση στον πληθωρισμό θα αυξηθούν και οι πιέσεις των συντηρητικών που θέλουν άνοδο των επιτοκίων και διακοπή των μέτρων στήριξης, σε μία φάση κατά την οποία οι ρυθμίσεις δεν έχουν ακόμα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην οικονομία και την απασχόληση.

Επίσης ο πληθωρισμός αυτός ενδέχεται να επηρεάσει τη Wall Street, αν και η Fed έχει τον τρόπο της να παίξει «κρυφτό» για ένα διάστημα μέχρι να βελτιωθεί η απασχόληση ή να επιβραδύνει τον επιταχυνόμενο ρυθμό του ο πληθωρισμός.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,9% τον Ιούνιο, ερχόμενος από αύξηση 0,6% τον Μάιο γεγονός που μεγαλώνει τις πιέσεις. Καθώς αναμενόταν η αύξηση του πληθωρισμού σε δωδεκάμηνη βάση να μην ξεπεράσει το 5% το νέο ήταν δυσάρεστο και έριξε σκιά στις ανακοινώσεις για αύξηση κερδοφορίας των εισηγμένων εταιριών στη Wall Street, η οποία ανέμενε αθροιστικά αύξηση κατά 64% στα κέρδη τριμήνου των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500.

Είναι δυσάρεστο που ο πληθωρισμός αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των 12 τελευταίων ετών όπως και ότι οι πληθωριστικές πιέσεις περνούν και σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες, όπου ο δείκτης τιμών χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια δείχνει αύξηση 4,5%.

The post Πιέσεις ασκεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ που αυξήθηκε 5,4% σε ετήσια βάση appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ-ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Next Article

Κορωνοϊός: 3.109 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι – Στους 133 οι διασωληνωμένοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε 3.109 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα…