ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Σε πλήρη απασχόληση -και πάλι- η Αμερικανική Οικονομία..

Share:

Οι επιχειρήσεις στην αμερικανική οικονομία πρόσθεσαν 528.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, Η αμερικανική αγορά εργασίας έχει πλέον ανακτήσει και τις 22 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν στην πανδημία και συνέχισε να αψηφά τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό, τα αυξανόμενα επιτόκια και την επιβράδυνση της οικονομίας.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από 3,6% σε 3,5%, φθάνοντας σε χαμηλό 50 ετών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Ο πληθωρισμός έφτασε στο υψηλό 40 ετών του 9,1% τον Ιούνιο, κρατώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα σε τροχιά επιθετικής αύξησης των επιτοκίων.

Οι υψηλότερες τιμές και το κόστος δανεισμού οδήγησαν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε επιβράδυνση των δαπανών και ενέτειναν τους φόβους για ύφεση.

Η επιτυχημένη έκθεση της Παρασκευής αυξάνει τις πιθανότητες ότι η Fed θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης για μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τα ισχυρά κέρδη μισθοδοσίας, οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 15 σεντς στα 32,27 δολάρια, ωθώντας το ετήσιο κέρδος από 5,1% σε 5,2% και απειλώντας να εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις, σε μια σπείρα μισθών-τιμών…

The post Σε πλήρη απασχόληση -και πάλι- η Αμερικανική Οικονομία.. appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

H Lamda Development συμπληρώνει το μενού με το McArthour Glen Outlet στα Σπάτα

Next Article

Πόλεμος: Η Ρωσία απομακρύνει δυνάμεις από το Ντονμπάς και τις μεταφέρει στα νοτιοδυτικά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία πρόκειται να εισέλθει σε…