ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πληθωρισμός και μετάλλαξη “Όμικρον” απειλούν με ύφεση τις οικονομίες – Οι προβλέψεις για τις “κυρίαρχες” χώρες του πλανήτη

Share:

Καθόλου “εύκολο” δεν θα είναι το 2022 για την παγκόσμια οικονομία. Ο άγνωστος μέχρις στιγμής Χ της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοιού και ο πληθωρισμός,  μαζί με το αυξημένο κόστος ενέργειας έχουν ταράξει την ησυχία των κεντρικών τραπεζών, των κυβερνήσεων και των καταναλωτών.  Τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν τελικά πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από ότι προέβλεψαν πέρυσι οι ειδικοί. Είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστούν σύντομα, μιας και για να αποκατασταθούν οι μεταφορές με πλοία χρειάζεται χρόνος. Και βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι η Όμικρον δεν θα χειροτερεύσει την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας.

Παρόλα αυτά τη χρονιά που μας έρχεται οδεύει προς ένα ορόσημο το οποίο αρχικά αναμενόταν να «πιάσει» το 2024.  Η παγκόσμια οικονομία πρόκειται να ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά το 2022, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR), όπως  μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Το παγκόσμιο ΑΕΠ θα ωθηθεί από την συνεχιζόμενη ανάκαμψη από την πανδημία, ενώ αν ο πληθωρισμός επιμείνει, μπορεί να είναι δύσκολο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αποφύγουν την στροφή των οικονομιών τους σε ύφεση, ανέφερε το CEBR.

 

Το CEBR προέβλεψε επίσης πως:

– Η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ το 2030, δύο χρόνια αργότερα από ό,τι προβλεπόταν πριν από ένα χρόνο.

 

– Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι 16% μεγαλύτερο από τη Γαλλία το 2036, παρά το Brexit.

– Η Γερμανία θα ξεπεράσει την ιαπωνική οικονομία το 2033.

– Η κλιματική αλλαγή θα μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες κατά 2 τρισ. δολάρια ετησίως κατά μέσο όρο έως το 2036, καθώς οι εταιρείες μετακυλούν το κόστος των επενδύσεων στην απαλλαγή από τον άνθρακα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η ΔΕΗ θα στηρίξει τη μετοχή της- Θα αγοράσει μετοχές και θα τις μοιράσει δωρεάν σε στελέχη της

Next Article

Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν εμβολιασμένοι αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν εμβολιασμένοι αν έρθουν σε επαφή…