ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πληθωριστικές πιέσεις ασκούν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων που σκαρφαλώνουν

Share:

Σημαντική άνοδο έχουν καταγράψει οι τιμές όλων των αγροτικών προϊόντων που διαπραγματεύονται χρηματιστηριακά, ενισχύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στα σιτηρά και ειδικά στο σιτάρι, τη ζάχαρη και το βαμβάκι, ενώ μικρότερη συγκριτικά άνοδο κατέγραψαν ο χυμός πορτοκαλιού, τα βοοειδή, το ρύζι και το καλαμπόκι. Μόνον η τιμή της σόγιας ουσιαστικά υποχώρησε. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο δελτίο τιμών αγροτικών προϊόντων του αγροτικού τομέα της Πειραιώς, που παρακολουθεί και τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Έτσι το δελτίο αναφέρει πως στην τελευταία έκθεση του USDA (Ιουλ.21) οι εκτιμήσεις για τα σιτηρά (παραγωγή, εισαγωγές, εξαγωγές, κατανάλωση) αναθεωρήθηκαν πτωτικά ενώ οι διαφαινόμενες καιρικές συνθήκες, με πιθανή εμφάνιση του La Ninia (σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΟΑΑ από τον Οκτώβριο) ενισχύουν τις προσδοκίες  της αγοράς για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών.

Για την σόγια και το καλαμπόκι, οι πρόσφατες πλημμύρες στην Κίνα κατέστρεψαν κοπάδια χοίρων και πιθανά να μειώσουν τη ζήτηση για ζωοτροφές. Η τιμή της ζάχαρης πιθανά να ενισχυθεί  καθώς το έλλειμμα προσφοράς υφίσταται, χωρίς να αποκλείεται, όμως, πτωτική πίεση βραχυπρόθεσμα λόγω υψηλών  αποτιμήσεων.

Για τα βοοειδή, οι συνεχιζόμενες προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα με ελλείψεις εργατικού δυναμικού, πιθανά να ωθήσουν τις τιμές σε υψηλότερο επίπεδο. Για το ρύζι, οι ακραίες καιρικές συνθήκες δημιουργούν προβληματισμό στην αγορά για τις νέες καλλιέργειες.

The post Πληθωριστικές πιέσεις ασκούν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων που σκαρφαλώνουν appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ισραήλ: 26 θάνατοι και πάνω από 8.600 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Next Article

Έλληνας 31 ετών λήστευε ντιλιβεράδες – Πιάστηκε στο Γαλάτσι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Προφορικά η συμφωνία έχει ήδη κλείσει – Δίνουν πάνω από…