ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πως η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ απελευθερώνει επενδυτικά κεφάλαια στο ΧΑ

Share:

Μία νέα πιο αισιόδοξη εικόνα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, δημιουργεί η σημαντική αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία απελευθερώνει κεφάλαια πλάι σε αυτά που τοποθετήθηκαν στην Επιχείρηση και αναδεικνύει παράπλευρα οφέλη, καθώς σήμερα κλείνει το βιβλίο προσφορών.

Η εικόνα αυτή άρχισε ήδη να αποκαλύπτεται μόλις έγινε φανερό ότι η αύξηση κεφαλαίου έχει άμεσα υπερκαλυφθεί. Οι πιέσεις σε συγκεκριμένες μετοχές σοβαρών εταιριών στις οποίες επενδύουν θεσμικά κεφάλαια από το εξωτερικό και την Ελλάδα, σταμάτησαν.

Γνώστες της αγοράς αναφέρουν ότι εξέλιπε η ανάγκη για ανεύρεση κεφαλαίων που θα συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πιέσεις που είχαν ασκήσει θεσμικοί πωλητές στην προσπάθειά τους να μειώσουν θέσεις αλλού για να τοποθετηθούν στη ΔΕΗ, σταμάτησαν ήδη από τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου. Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία με τη CVC που θα είναι ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός εταίρος, καταλαμβάνοντας ποσοστό που της δίνει το 10% της ΔΕΗ.

Σε άλλες περιπτώσεις οι πιέσεις σταμάτησαν όταν έπαψε να υπάρχει ανάγκη για δυνητικές πωλήσεις καθώς οι προθεσμίες είχαν χαθεί και το παιχνίδι της μεταφοράς κεφαλαίων αλλού είχε λήξει, μετά την εξασφάλιση της υπερκάλυψης από την πρώτη ώρα του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών.

Οι συναλλαγές και οι αυξομειώσεις τιμών, σε μετοχές όπως των Lamda, Mutilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Eurobank είναι χαρακτηριστικές. Αυτό που έχει ήδη συμβεί περιγράφεται με την εικόνα νέων εισερχομένων στην πρώτη σειρά του θεάτρου. Μία ομάδα θεατών πρέπει να βρει άλλες θέσεις για να παρακολουθήσει την παράσταση…

Με δεδομένο ότι έχουν προσφερθεί 3 δις ευρώ για συμμετοχή και μικρό μέρος όσων πλεονάζουν είναι αρκετό. Ακόμα κι αν επιλεγεί η άντληση περισσότερων κεφαλαίων από τη ΔΕΗ με βάση τις πληροφορίες για σχετική εισήγηση όπως αποκάλυψε νωρίτερα το banks.com.gr 

Τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις και ταυτόχρονα, τα κεφάλαια που δεν έχουν τοποθετηθεί θα απελευθερωθούν. Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η αναθεώρηση των δεικτών MSCI.

Οι αποδόσεις της χρονιάς για τους ξένους θεσμικούς έχουν ήδη βγει. Δύναμη πυρός με ρευστότητα έχουν και μία σειρά από μετοχές εταιριών οι οποίες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο αναπτυσσόμενο και μεταλλασσόμενο τοπίο της ελληνικής οικονομίας, θα χρειασθούν επενδυτική συνδρομή για να επιτύχουν τους στόχους τους. Το stock picking για το 2022 ξεκινά.

Νίκος Κωτσικόπουλος

The post Πως η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ απελευθερώνει επενδυτικά κεφάλαια στο ΧΑ appeared first on Banks.com.gr.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αποτελέσματα Ομίλου 9μήνου 2021

Next Article

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ενισχύθηκαν οι ασιατικοί δείκτες μετά την ανακοίνωση της Fed ότι…