ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πως η Davidson Kempner κέρδισε την “καρδιά” της Alpha Bank

Share:

To αμερικανικό private equity fund Davidson Kempner (DK) αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό της Alpha Bank.
Για την πώληση ως του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL και μιας «φέτας» από τους τίτλους ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Galaxy.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της DK προβλέπει τουλάχιστον 290 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας την αντίστοιχη της PIMCO, που μπήκε στη μάχη ως «φαβορί».

Εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή, η Davidson Kempner (DK) με την αγορά της Cepal θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση απόκτησης κρίσιμης μάζας υπό διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς θα της προσθέσει 33 δισ. ευρώ υπό διαχείριση assets.


Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, η επίδραση της συναλλαγής του project Galaxy στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (18,1% στις 30/6/2020) θα κυμανθεί μεταξύ 2,5%-2,8%.

Στόχος παραμένει το κλείσιμο της συναλλαγής πριν από το τέλος του έτους, προκειμένου να αναληφθεί η ζημιά στην τρέχουσα χρήση κατά την οποία θα ολοκληρωθεί και ο εταιρικός μετασχηματισμός.

Το “Galaxy”, είναι ένα χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων ονομαστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) της Alpha Bank στο 24% από 43% σήμερα. Η Alpha Bank αρχικά θα κρατήσει μόνο το 40% της Cepal.

The post Πως η Davidson Kempner κέρδισε την “καρδιά” της Alpha Bank appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πέθανε 50χρονος ιερέας από κορονοϊό

Next Article

Ιταλία: Δέσμη μέτρων ύψος 10 δισ. ευρώ για την τόνωση της Οικονομίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πακέτο ύψους περίπου 10…