ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πως οι κάτοικοι σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη γίνονται μέτοχοι στα φωτοβολταϊκά πάρκα!

Share:

Συμμέτοχοι στα μεγάλα έργα ΑΠΕ της ΔΕΗ, με πραγματικά μερίδια, μπορούν να έχουν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, «η ΔΕΗ προχωρά στο πλαίσιο της πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει, στην υλοποίηση της στρατηγικής της Δημιουργίας Διαμοιραζόμενης Αξίας (Creating Shared Value), κάνοντας τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών συμμετόχους στο αναπτυξιακό μέλλον της ΔΕΗ και της περιοχής τους»,

Ειδικότερα, εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν οι νέες επενδύσεις, οι κάτοικοι των περιοχών θα μπορούν να συνεπενδύσουν μαζί με τη ΔΕΗ σε ένα ποσοστό της τάξεως του 5% αυτών των πάρκων.

Η επιχείρηση αναμένεται να εκδώσει χρηματοοικονομικό εργαλείο, στα μερίδια του οποίου θα έχουν αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς οι κάτοικοι των περιοχών της απολιγνιτοποίησης (Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη).

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως καινοτόμα απόφαση, αναφέρει η εταιρεία, υπενθυμίζοντας πως η ΔΕΗ σκοπεύει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 2,5 GW στις περιοχές αυτές.

Πρακτικά, οι κάτοικοι θα συμμετέχουν μαζί με τη ΔΕΗ στην επένδυση, απολαμβάνοντας τις αποδόσεις των έργων, που θα γίνουν στην περιοχή τους. Πρόθεση είναι τα μερίδια να εκδίδονται σταδιακά, με την ανάπτυξη των έργων και θα παρέχουν την ετήσια απόδοση με την ολοκλήρωσή τους, δίνοντας στους μεριδιούχους τη δυνατότητα να γίνονται συμμέτοχοι σε όλα τα υπό ανάπτυξη και κατασκευή έργα.

The post Πως οι κάτοικοι σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη γίνονται μέτοχοι στα φωτοβολταϊκά πάρκα! appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς Financial Holdings A.E., κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 27.05.2021 αποφάσισε τη σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Next Article

Επιδότηση παγίων δαπανών: Προς παράταση η υποβολή των αιτήσεων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Την πλατφόρμα mybusinessSupport για την υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος…